Annonce
Aabenraa

Farvel til direktør: Fra sønderjyske sejl til fynske robotter

Niels Bjerregaard stod klar med blomster, da Elvstrøm-medarbejder Nga Thi Van Doan for nylig havde 40 års jubilæum. Han kom i 2013 til Aabenraa fra en række chefposter i Danfoss. Arkivfoto: Timo Battefeld
Elvstrøm Sails A/S er på jagt efter ny direktør. Indtil en ny er fundet, sætter den ene af de to store medejere sin egen mand ind.

Aabenraa: I næsten otte år har Niels Bjerregaard stået i spidsen for den sønderjyske sejlproducent Elvstrøm Sails A/S, men nu er det slut. Kontoret på Paul Elvstrøms Vej i Aabenraa er ryddet.

- Det er sket helt uden drama. I den tid, jeg har været der, har vi næsten fordoblet omsætningen og bredt vores forretning ud til langt flere lande, herunder store markeder som Frankrig og USA. Jeg syntes derfor, tiden var kommet til, at der skulle nogle nye udfordringer til. Det kan jo være svært at forklare 100 procent rationelt, hvordan sådan et ønske opstår, men det var kommet, siger 46-årige Niels Bjerregaard, der i stedet har sat sig i direktørstolen hos Unicontrol ApS i Odense - en ung opstartsvirksomhed, der udvikler og sælger systemer til 3D maskinstyring.

Elvstrøm Sails A/S ejes i fællesskab af Abena Holding A/S og Fayard Holding ApS, og bestyrelsesformand og Abena-direktør Preben Terp-Nielsen fortæller, at man er i fuld gang med at søge efter Niels Bjerregaards afløser.

Annonce

- Niels har gjort det kanongodt, men han har nu valgt at lave noget andet, så vi skal have fundet en ny direktør til Elvstrøm Sails, hvor der er virkelig meget nyudvikling i gang, siger Preben Terp-Nielsen.

Fayard-arving overtager

I første omgang stiller den anden halvdel af ejerkredsen med en midlertidig direktør. Det er Kristian Eidnes Andersen, der er fjerde generation af Fayard, det tidligere Fredericia Skibsværft.

- Kristian har tidligere arbejdet hernede i to år, så han kender Elvstrøm Sails. Det er dog kun, indtil vi har fundet en ny, forklarer bestyrelsesformanden.

Efter et par trange år i kølvandet på finanskrisen har den sønderjyske sejlproducent været inde i en god gænge, og det seneste regnskab, der blev afsluttet i september sidste år, viste et overskud på 6,7 millioner kroner.


Jeg har haft en fantastisk tid hos Elvstrøm med super engagerede og dedikerede medarbejdere samt nogle aktionærer, der har givet mig meget stor frihed og mulig for at udvikle mig. Det er jeg meget taknemmelig for.

Niels Bjerregaard, nu tidigere direktør Elvstrøm Sails


Annonce
Aabenraa For abonnenter

Mennesket bag monarken: Forfatter gav indblik i dronningens liv med op- og nedture

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kolding får endnu et kviktestcenter - det åbner torsdag nord for bymidten

Erhverv For abonnenter

Gigantisk byggeri har indhentet forsinkelse: Viking Link når milepæl med 15.000 m2 under tag

Sønderborg

Læsere undrer sig: Må varebiler køre i begge retninger på gågaden

Varde For abonnenter

Rollator-bande på tur: Den ældste er 95 år – og nu overvejer rollatordamerne at besøge et værtshus

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Esbjerg For abonnenter

Hård kritik af Fanøs Plejecenter: Vores demente far lå hjælpeløs på gulvet

Aabenraa For abonnenter

Ven fik ham ind som økonomidirektør: Nu er tidligere Hjem Is-ejer medejer af sønderjysk ur- og smykkesucces

Esbjerg

Ni elever i samme klasse smittet på ni dage: Hvorfor bliver årgangen ikke hjemsendt og testet?

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Nordtyskland

Så er byggeriet af den faste forbindelse startet i Tyskland

Haderslev For abonnenter

Poser med kokain og heroin blev smidt ud af lejlighed på 2. sal, da politiet sparkede døren op

Haderslev

Baggrund: Fratelli-ønsker satte skub i Dampark-plan

Annonce