Annonce
Vejen

Farvel til en aktiv klubsøster

Grethe Brinch Knudsen har på vegne af Vejen Soroptimistklub skrevet følgende mindeord om Betty Pedersen.

Det nye år var kun fire dage gammel, da vi i Vejen Soroptimistklub fik den triste besked, at kræften igen har taget en af vores klubsøstre, denne gang Betty Pedersen, der har været medlem af vores klub siden 1996.

Klubben har ved Bettys død mistet en dygtig, positiv, glad og meget aktiv klubsøster.

Betty var en igangsætter, og det så vi tydeligt, da hun i 2000 startede JobCare. Vi havde alle stor respekt for hendes arbejde med firmaet, hvor arbejdsområdet spændte fra organisationsudvikling og coaching af ledere og medarbejdere til afklaring og udvikling af borgere med komplekse problemstillinger til nedbringelse af sygefravær.

Betty ansatte de bedste medarbejdere og kørte firmaet, så det i dag er en anerkendt og veletableret virksomhed. Betty og hendes mand har for kort tid siden solgt det meste af firmaet, og de var glade for at overdrage det til en meget kompetent medarbejder, der vil drive JobCare videre med de samme værdier, som Betty skabte.

Bettys helt store målsætning var, at det hele menneske skulle være i fokus, og det levede hun virkelig op til, også i arbejdet i Vejen Soroptimistklub, hvor hun altid interesseret spurgte ind til vores arbejde, fritid og familieliv, hvilket vi alle satte umådelig stor pris på.

Vi kunne også altid gøre brug af Bettys store bagland af kompetente mennesker. Stod vi lige og manglede en god foredragsholder, så kendte Betty altid en, hun i en fart kunne få fat i. Ligesom vi også altid kunne få Betty til at fortælle om det arbejde, hun brændte så meget for.

Betty involverede sig gerne i tillidsposter i klubben, og varetog dette arbejde med stor indlevelse og kompetence. Det var helt utroligt, hvad hun kunne nå.

Da Betty fik konstateret kræft, tog hun kampen op, hun var en rigtig fighter. Selv om vi alle i den sidste tid kunne se, at kroppen ikke helt ville, som Betty ønskede det, så sagde hun kun nej til at deltage i klubarbejdet i meget sjældne tilfælde. Desværre blev det en ulige kamp mod sygdommen, som Betty til sidst måtte opgive.

Betty vil efterlade et stort savn hos os alle i klubben, hvor vi vil savne hendes gode humør og positive livsindstilling. Når jeg sidder her og skriver, kan jeg tydeligt genkalde mig Bettys glade latter, som aldrig var ret langt væk. Vi er meget taknemmelige over, at vi fik lov til at lære Betty at kende, og hendes aftryk vil leve videre i klubben, så længe vi er nogen, der kan huske hende.

Vi var aldrig i tvivl om, hvor meget Niels Ole, børnene og deres familier betød for Betty, hun fortalte glad om de oplevelser hele familien havde, når de alle var samlet. Sommerhuset og Portugal havde en stor plads i Bettys hjerte, for her kunne hun slappe af fra den travle hverdag. Vores tanker og dybeste medfølelse går til Niels Ole og børnene, der med Bettys alt for tidlige død har mistet et samlende midtpunkt i familien.

Æret være Bettys minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce