Annonce
Leder

Farvel til en ener

Et menneske som Lars Larsen vil selvfølgelig være omstridt, for du når ikke, hvad han har nået, uden til tider at være brutal, men noget af det befriende ved Dyne Larsen var, at han blæste på, hvad konventionerne dikterede.

Danmark har mistet en ener.

71 år gammel måtte Lars Larsen mandag morgen opgive kampen mod kræft, da han sov stille ind omgivet af sin nærmeste familie.

Det er desværre hverdagskost, at folk dør af kræft, men når der er særlig grund til at hæfte sig ved Lars Larsen og hans imponerende livsværk, Jysk, er det fordi, han ud af ingenting har skabt en verdensomspændende koncern med betydelig succes.

Jysk har i dag 2600 butikker i 52 lande verden over og har skabt arbejdspladser til tusindvis af mennesker. Mest kendt er selvfølgelig hovedværket Jysk, men over årene har købmanden spredt sine interesser, så ejerskabet i dag også omfatter eksempelvis Ilva, Idémøbler, Bolia.com, Letz Sushi, Himmerland Golf og såmænd også et delejerskab i Royal Oak Golf i Jels.

Ingen, der har fulgt med i Jysk og Lars Larsens udvikling, kan være i tvivl om, at han har sat firmaet højt - til tider over alt andet herunder også sin familie - og utrætteligt forfulgt sin drøm om vækst og verdensherredømme. Således var de 2600 butikker i Jysk selvfølgelig heller ikke nok i Lars Larsens øjne, så selv med alvorlig sygdom inde på livet var hans vision, at det skulle blive til 5000 butikker.

Sønnen har allerede overtaget ledelsen af koncernen, men i sit testamente har Lars Larsen også sikret, at firmaet ikke kan sælges, så risikoen for, at en anonym kapitalfond skulle gå hen at overtage Jysk-koncernen med nye mål og andre værdier er ikke til stede.

Et menneske som Lars Larsen vil selvfølgelig være omstridt, for du når ikke, hvad han har nået, uden til tider at være brutal, men noget af det befriende ved Dyne-Larsen var, at han blæste på, hvad konventionerne dikterede.

Således blev der rynket på næsen i det fine selskab, da han i reklamefjernsynets barndom kom springende ind i folks dagligstuer med et godt tilbud og en fjer på næsen. Det var han heldigvis ligeglad med, og selv om han siden er blevet en af Danmarks rigeste og er blevet optaget i det fine selskab, havde han årene igennem en enestående fornemmelse for, hvor hans kunder var og hvordan de tænker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];