Annonce
Leder

Farvel til en ener

Et menneske som Lars Larsen vil selvfølgelig være omstridt, for du når ikke, hvad han har nået, uden til tider at være brutal, men noget af det befriende ved Dyne Larsen var, at han blæste på, hvad konventionerne dikterede.

Danmark har mistet en ener.

71 år gammel måtte Lars Larsen mandag morgen opgive kampen mod kræft, da han sov stille ind omgivet af sin nærmeste familie.

Det er desværre hverdagskost, at folk dør af kræft, men når der er særlig grund til at hæfte sig ved Lars Larsen og hans imponerende livsværk, Jysk, er det fordi, han ud af ingenting har skabt en verdensomspændende koncern med betydelig succes.

Jysk har i dag 2600 butikker i 52 lande verden over og har skabt arbejdspladser til tusindvis af mennesker. Mest kendt er selvfølgelig hovedværket Jysk, men over årene har købmanden spredt sine interesser, så ejerskabet i dag også omfatter eksempelvis Ilva, Idémøbler, Bolia.com, Letz Sushi, Himmerland Golf og såmænd også et delejerskab i Royal Oak Golf i Jels.

Ingen, der har fulgt med i Jysk og Lars Larsens udvikling, kan være i tvivl om, at han har sat firmaet højt - til tider over alt andet herunder også sin familie - og utrætteligt forfulgt sin drøm om vækst og verdensherredømme. Således var de 2600 butikker i Jysk selvfølgelig heller ikke nok i Lars Larsens øjne, så selv med alvorlig sygdom inde på livet var hans vision, at det skulle blive til 5000 butikker.

Sønnen har allerede overtaget ledelsen af koncernen, men i sit testamente har Lars Larsen også sikret, at firmaet ikke kan sælges, så risikoen for, at en anonym kapitalfond skulle gå hen at overtage Jysk-koncernen med nye mål og andre værdier er ikke til stede.

Et menneske som Lars Larsen vil selvfølgelig være omstridt, for du når ikke, hvad han har nået, uden til tider at være brutal, men noget af det befriende ved Dyne-Larsen var, at han blæste på, hvad konventionerne dikterede.

Således blev der rynket på næsen i det fine selskab, da han i reklamefjernsynets barndom kom springende ind i folks dagligstuer med et godt tilbud og en fjer på næsen. Det var han heldigvis ligeglad med, og selv om han siden er blevet en af Danmarks rigeste og er blevet optaget i det fine selskab, havde han årene igennem en enestående fornemmelse for, hvor hans kunder var og hvordan de tænker.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Møde blev en skandale

Flere deltagere udvandrede i vrede, da cirka 35 advokater og ejendomsmæglere var mødt frem til et arrangement, hvor Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, ville orientere om de regler, der gælder for udenlandske EU-borgere, som ønsker at slå sig ned i deres egen bolig i Danmark. Den frustrerede reaktion er fuldt forståelig. SIRI’s direktør Kasper Højvang Kyed og kontorchef Inge Thomsen var med. Civilstyrelsen stillede med direktør Lene Volke Roesen. Og så blev der ellers talt sort. Men konklusionen blev, at for eksempel en tysker ikke kan købe et hus i Danmark og så få et EU-opholdsbevis med virkning fra overtagelsesdagen. I stedet skal huskøberen først tage ophold i en lejet bolig, søge opholdstilladelse og efterfølgende flytte ind i sin ejendom. Den fortolkning er helt urimelig. Helt vildt bliver det, når kontorchef Inge Thomsen antyder, at den stramme praksis skulle bunde i politisk uvilje mod, at for eksempel tyskere køber ejendom i Danmark for at bo her. Disse mennesker er altså fra vores egen kulturkreds. I flere tilfælde er der desuden tale om personer, der i forvejen taler dansk, fordi de enten tilhører det danske mindretal eller har forberedt sig vældig godt på det nye hjemland. Samtidig er der ofte tale om stærkt efterspurgt arbejdskraft. Her bliver der absolut ingen problemer med integrationen. Skulle danske politikere virkelig være modstandere af denne form for indvandring, bør de pågældende efter kontorchefens udmelding straks stå frem og forklare sig. Det bliver i så fald interessant at høre argumenterne. Nu var der lykkeligvis både ejendomsmæglere og jurister med til det skandaløse møde. De sidstnævnte bør undersøge, om SIRI’s praksis ikke er i strid med EU’s bestemmelser. I givet fald skal der anlægges en prøvesag. Den nuværende tilstand er helt uacceptabel. Mennesker med viljen og evnen til at gøre noget godt for Danmark og en kulturel baggrund som vores egen er naturligvis hjertelig velkomne – eller bør være det.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce