Annonce
Esbjerg

Farvel til Endrup Kro: Små børn og 50 timers arbejdsuge harmonerer ikke

Kokken Peter Marczak og Louise Sihm Kloster har de seneste fire år i fællesskab forpagtet Endrup Kro, men den 22. november har de deres sidste arrangement på kroen, et guldbryllup. Arkivfoto: Chresten Bergh
Louise Sihm Kloster og Peter Marczak har i fire år som forretningsmakkere forpagtet Endrup Kro. Men den 22. november holder de deres sidste arrangement på kroen, og den 1. december siger de farvel til Endrup efter fire år med hårdt arbejde og gode oplevelser.

ENDRUP: Fredag den 22. november er forpagterne af Endrup Kro gennem de seneste fire år, Louise Sihm Kloster og Peter Marczak værter for deres sidste arrangement som forpagtere af kroen - et guldbryllup.

De siger farvel og tak efter fire år med hårdt arbejde, men også gode oplevelser, understreger Louise Sihm Kloster.

- Det var sådan set mig, der traf beslutningen om, at jeg var nødt til at arbejde mindre og prioritere familien højere. Kombinationen af at have to små børn og en 50 timers arbejdsuge holder ikke i længden. Og når jeg så var hjemme kunne jeg heller ikke holde fri, fordi der skulle laves aftaler, opdateres hjemmeside, sociale medier plus en masse andre administrative gøremål. På den måde har jeg kun i begrænset omfang kunnet holde fri, og det var jeg nødt til at lave om på, siger Louise Sihm Kloster.

I håbet om, at de kunne udvikle forretningen på Endrup Kro og få råd til at fastansætte en medarbejder har hun sammen med Peter Marczak også i en periode på et år og fire måneder forpagtet Eventyrgården i Janderup, men den forpagtningsaftale opsagde parret tidligere i år.

Annonce

- Det var sådan set mig, der traf beslutningen om, at jeg var nødt til at arbejde mindre og prioritere familien højere.

Louise Sihm Kloster, medforpagter af Endrup Kro

Fremtiden?

Louise Sihm Kloster fortæller, at hun ikke har andet arbejde på hånden, men hun satser fortsat på, at skulle arbejde inden for servicebranchen. I et job, hvor arbejdstider og arbejdsmængde harmonerer bedre med det at have små børn.

- Jeg er åben for alle muligheder, men jeg forestiller mig ikke, at jeg skal ud og arbejde som tjener på en restaurant, siger hun.

På Endrup Kro har hun sammen med Peter Marczak fået masser af ros og positiv respons på den mad, der er serveret på kroen - og leveret ud af huset - de seneste fire år. Og i følge Louise Sihm Kloster er der også rigtig mange som har bud efter Peter Marczak som kok.

- Peter kommer ikke til at gå arbejdsløs. Han har mange tilbud, fortæller hun.

Louise Sihm Kloster håber det lykkes for foreningen Endrup Møllekro at finde nye forpagtere til at drive kroen videre.

- Det håber jeg i høj grad for både foreningen og for Endrup som by. I de fire år vi har drevet kroen har vi haft mange gode gæster og mange gode oplevelser, understreger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce