Annonce
Esbjerg

Farvel til Endrup Kro: Små børn og 50 timers arbejdsuge harmonerer ikke

Kokken Peter Marczak og Louise Sihm Kloster har de seneste fire år i fællesskab forpagtet Endrup Kro, men den 22. november har de deres sidste arrangement på kroen, et guldbryllup. Arkivfoto: Chresten Bergh
Louise Sihm Kloster og Peter Marczak har i fire år som forretningsmakkere forpagtet Endrup Kro. Men den 22. november holder de deres sidste arrangement på kroen, og den 1. december siger de farvel til Endrup efter fire år med hårdt arbejde og gode oplevelser.

ENDRUP: Fredag den 22. november er forpagterne af Endrup Kro gennem de seneste fire år, Louise Sihm Kloster og Peter Marczak værter for deres sidste arrangement som forpagtere af kroen - et guldbryllup.

De siger farvel og tak efter fire år med hårdt arbejde, men også gode oplevelser, understreger Louise Sihm Kloster.

- Det var sådan set mig, der traf beslutningen om, at jeg var nødt til at arbejde mindre og prioritere familien højere. Kombinationen af at have to små børn og en 50 timers arbejdsuge holder ikke i længden. Og når jeg så var hjemme kunne jeg heller ikke holde fri, fordi der skulle laves aftaler, opdateres hjemmeside, sociale medier plus en masse andre administrative gøremål. På den måde har jeg kun i begrænset omfang kunnet holde fri, og det var jeg nødt til at lave om på, siger Louise Sihm Kloster.

I håbet om, at de kunne udvikle forretningen på Endrup Kro og få råd til at fastansætte en medarbejder har hun sammen med Peter Marczak også i en periode på et år og fire måneder forpagtet Eventyrgården i Janderup, men den forpagtningsaftale opsagde parret tidligere i år.

Annonce

- Det var sådan set mig, der traf beslutningen om, at jeg var nødt til at arbejde mindre og prioritere familien højere.

Louise Sihm Kloster, medforpagter af Endrup Kro

Fremtiden?

Louise Sihm Kloster fortæller, at hun ikke har andet arbejde på hånden, men hun satser fortsat på, at skulle arbejde inden for servicebranchen. I et job, hvor arbejdstider og arbejdsmængde harmonerer bedre med det at have små børn.

- Jeg er åben for alle muligheder, men jeg forestiller mig ikke, at jeg skal ud og arbejde som tjener på en restaurant, siger hun.

På Endrup Kro har hun sammen med Peter Marczak fået masser af ros og positiv respons på den mad, der er serveret på kroen - og leveret ud af huset - de seneste fire år. Og i følge Louise Sihm Kloster er der også rigtig mange som har bud efter Peter Marczak som kok.

- Peter kommer ikke til at gå arbejdsløs. Han har mange tilbud, fortæller hun.

Louise Sihm Kloster håber det lykkes for foreningen Endrup Møllekro at finde nye forpagtere til at drive kroen videre.

- Det håber jeg i høj grad for både foreningen og for Endrup som by. I de fire år vi har drevet kroen har vi haft mange gode gæster og mange gode oplevelser, understreger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Labrador på udflugt: Hvem savner Elvis

Annonce