Annonce
Haderslev

Tøjbutik lukker i Haderslev: - Det betyder ikke, at det går dårligt

Zizzi har valgt at lukke butikken i Haderslev. Der er ikke sat dato på, men det forventes at blive inden jul. Foto: Stine Hygum
Inden længe har Zizzi på Gravene sidste åbningsdag. Kæden vil i fremtiden satse på større butikker i større handelsområder - og det betyder desværre et farvel til Haderslev.

Haderslev: Dametøjsbutikken Zizzi er på vej til at lukke i Haderslev.

Det er hverken mangel på trofaste kunder eller omsætning i butikken, som er årsagen til lukningen. Det handler om strategi og størrelse:

- Vi optimerer løbende vores butiksnet og vi bevæger os hen mod større butikker i større handelsområder, siger Kuno Kildetoft, der er direktør i Ball Group, som ejer Zizzi.

- Det betyder ikke, at det går dårligt i butikken i Haderslev, men det er desværre en af vores små butikker og dem har vi mere vanskeligt ved at udvikle på, siger Kuno Kildetoft.

Optimeringen af butiksnettet betyder også, at tre-fire andre af kædens butikker kommer til at lukke, inden 2021 er slut.

- Vi har fokus på at lave bedre og større butikker, hvor vi kan give kunderne en bedre oplevelse - og hvor der også er mulighed for at have personale til at opretholde det serviceniveau, som vi ønsker, siger Kuno Kildetoft, der henviser kunderne til butikkerne i eksempelvis Esbjerg og Kolding:

- De er cirka dobbelt så store som butikken i Haderslev. Og vi tror på, at vi i fremtiden skal tilbyde kunderne en større oplevelse, når de besøger os og det kræver blandt andet butikker af en vis størrelse, blandt andet af hensyn til vareudvalg og mulighed for at tilbyde services som f.eks. personlig styling, click & collect, live-shopping og meget mere.

Glade for fysiske butikker

Selvom mange taler om, at nettet stjæler en del af kunderne fra butikkerne, så er det heller ikke årsagen til, at Zizzi har valgt at lukke nogle af deres butikker, deriblandt den i Haderslev.

Man kan ikke sige, at nethandlen er en af årsagerne, selvom at det selvfølgelig spiller ind på den overordnede strategi. Efter genåbningen har vi faktisk kun oplevet fremgang i omsætningen i vores butikker, og vi ved, at kunderne kan lide sammenspillet mellem butikker og nettet.

Kuno Kildetoft, direktør i Ball Group, som ejer Zizzi

- Man kan ikke sige, at nethandlen er en af årsagerne, selvom at det selvfølgelig spiller ind på den overordnede strategi. Efter genåbningen har vi faktisk kun oplevet fremgang i omsætningen i vores butikker, og vi ved, at kunderne kan lide sammenspillet mellem butikker og nettet, siger Kuno Kildetoft og fortsætter:

- Men igen - det tror vi afhænger af en stadig udvikling af kundeoplevelsen i butikken og derfor har vi meget fokus på dette lige nu.

Han understreger, at kæden har været glad for at være i Haderslev.

Der er endnu ikke sat en præcis dato på, hvornår Zizzi på Gravene lukker, men Kuno Kildetofte forventer, at det bliver inden jul.

Sydjylland For abonnenter

I årevis har han siddet med helt centralt i både byrådet og i regionen: Nu skal han være akupunktør, for vælgerne har vraget ham begge steder

Haderslev

Dramatisk udgang på Dampark-plan: Byråd splittet efter blå enegang

Sydjylland For abonnenter

Coronapatienter vælter ind, og nu må sygehus skaffe flere senge og aflyse operationer: - Det er et enormt ekstra pres

Varde For abonnenter

Benta på 83 år og Egon på 88 år bor i villa - men har beholdt gården: De lever aktivt liv efter 60 års ægteskab

Haderslev

Byråd klar til nedrivning: Udbud af tidligere rådhus kom et lille skridt videre

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Sønderborg For abonnenter

Jack redder rålam fra den brutale død på markerne

Esbjerg

Kunstmuseum inviterer til julegaveworkshop

Navne For abonnenter

Tidligere borgmester Gylling Haahr er død: Engagement og hjælpsomhed var altid en stor del af ham

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Kultur For abonnenter

Prisvinder skaber nærvær: Jeg behøver ikke at bevise noget - jeg vil glæde folk

Aabenraa

Overraskede Meldgaard-direktører vinder stor pris: Dejligt at blive værdsat for det, man gør