Annonce
Debat

Farvel til jøderne

Annonce

Under overskriften "Vi beklager gentagelsen" bruger Peter Orry (PO) den 27.12. for anden gang sin lederplads på at argumentere for et forbud mod omskæring af drengebørn, et forslag der tilsyneladende nyder bred tilslutning i politiske kredse.

Forbuddet vil fjerne grundlaget for, at bl.a. jøderne kan bo og opholde sig i Danmark, da de som bekendt har omskæring af drengebørn som en dybt integreret del af deres kultur og tro. Ikke blot for et begrænset ortodokst mindretal, men for alle jøder, troende såvel som sekulariserede, er det en umistelig del af det at tilhøre det jødiske folk.

Men, herregud, kunne de ikke bare lade være med det, og vente til de blev 18 år, som PO foreslår? Tjoh, det kunne de vel godt, men derved ville de være lige så lidt jøder, som vi kristne ville være kristne, hvis vi undlod at døbe vores børn. Forbuddet ville altså stille jøderne i Danmark i et trist valg mellem at overholde landets love, og samtidig afskrive sig tilhørsforholdet til folk, tro og familie, eller at emigrere, hvad hovedparten vil vælge - før eller siden.

*

Selve indgrebet, omskæring af drengebørn, er ufarligt og ukompliceret, når det udføres medicinsk korrekt. Det må ikke forveksles med omskæring af piger, der for stedse fratager kvinderne deres seksualitet, og ofte giver smertefulde komplikationer, undertiden med dødelig udgang. Omskæring af drengebørn, derimod, har været praktiseret i årtusinder, og foretages også i dag på jyder såvel som jøder af medicinske grunde såsom forhudsforsnævring og forhudsbetændelse.

Peter Orry påtager sig således et stort ansvar ved på en fremtrædende plads i JV at støtte et forbud, som med et juridisk pennestrøg på baggrund af tvivlsomme medicinske argumenter, vil tvinge vores jødiske med-danskere ud af landet, efter at de i 400 år har bidraget til vores mangfoldighed, kultur, videnskab og økonomi. Noget, som tidligere tiders jødeforfølgelser ikke opnåede. Samtidig vil det stille Danmark i en utrolig sårbar position, når vi skal forsvare andre religiøse mindretals rettigheder rundt omkring i verden. Det vil være et begrædeligt tab for Danmark!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Ført bag lyset

Danmark

Lyt med: For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Danmark For abonnenter

Transport-mastodont sender advarsel til vognmænd: Hvis I frasælger pengetank, risikerer vi at lukke

Annonce