Annonce
Debat

Farvel til jøderne

Under overskriften "Vi beklager gentagelsen" bruger Peter Orry (PO) den 27.12. for anden gang sin lederplads på at argumentere for et forbud mod omskæring af drengebørn, et forslag der tilsyneladende nyder bred tilslutning i politiske kredse.

Forbuddet vil fjerne grundlaget for, at bl.a. jøderne kan bo og opholde sig i Danmark, da de som bekendt har omskæring af drengebørn som en dybt integreret del af deres kultur og tro. Ikke blot for et begrænset ortodokst mindretal, men for alle jøder, troende såvel som sekulariserede, er det en umistelig del af det at tilhøre det jødiske folk.

Men, herregud, kunne de ikke bare lade være med det, og vente til de blev 18 år, som PO foreslår? Tjoh, det kunne de vel godt, men derved ville de være lige så lidt jøder, som vi kristne ville være kristne, hvis vi undlod at døbe vores børn. Forbuddet ville altså stille jøderne i Danmark i et trist valg mellem at overholde landets love, og samtidig afskrive sig tilhørsforholdet til folk, tro og familie, eller at emigrere, hvad hovedparten vil vælge - før eller siden.

*

Selve indgrebet, omskæring af drengebørn, er ufarligt og ukompliceret, når det udføres medicinsk korrekt. Det må ikke forveksles med omskæring af piger, der for stedse fratager kvinderne deres seksualitet, og ofte giver smertefulde komplikationer, undertiden med dødelig udgang. Omskæring af drengebørn, derimod, har været praktiseret i årtusinder, og foretages også i dag på jyder såvel som jøder af medicinske grunde såsom forhudsforsnævring og forhudsbetændelse.

Peter Orry påtager sig således et stort ansvar ved på en fremtrædende plads i JV at støtte et forbud, som med et juridisk pennestrøg på baggrund af tvivlsomme medicinske argumenter, vil tvinge vores jødiske med-danskere ud af landet, efter at de i 400 år har bidraget til vores mangfoldighed, kultur, videnskab og økonomi. Noget, som tidligere tiders jødeforfølgelser ikke opnåede. Samtidig vil det stille Danmark i en utrolig sårbar position, når vi skal forsvare andre religiøse mindretals rettigheder rundt omkring i verden. Det vil være et begrædeligt tab for Danmark!

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Annonce