Annonce
Aabenraa

Farvel til omstridt specialskole: Fire ud af fem ledere har nu sagt op

Ombygningen af Kruså Skole til specialskole er ved at være bragt til ende. I løbet af november afleveres byggeriet til kommunen, men det bliver først til sommer, eleverne flyttes fra Aabenraa til Kruså. Arkivfoto: Claus Thorsted

Nu har den fjerde af Fjordskolens fem pædagogiske ledere også sagt op. Det bekymrer formand Mette Larsen, mens skolechef Lars Borst Hansen mener, de konstituerede ledere løser opgaven godt.

Annonce

Aabenraa: Der var fem, der var fire, der var...

På mindre end et halvt år har skolelederen og tre af de fire pædagogiske afdelingsledere på Fjordskolen sagt op. Kun én er tilbage fra det oprindelige ledelsesteam samt en serviceleder.

Allerede i begyndelsen af juli, da skoleleder Ditte Fjord-Larsen, viceskoleleder Kenn Johnsen og afdelingsleder Bo Geisler Jørgensen inden for kort tid havde meldt deres farvel, udtrykte bestyrelsesformand Mette Larsen bekymring, og den er ikke blevet mindre i kølvandet på, at det netop er blevet kendt, at Jette Henriksen nu følger efter.

- De tre, der er konstitueret som afdelingsledere, gør et rigtigt godt stykke arbejde, men det ændrer ikke på, at de er nye i forhold til ledelsesopgaven. Her kunne de læne sig op ad Jette, men når hun nu er væk, hvor skal de så hente erfaringen, spørger Fjordskolens formand.

Trivsel i tilbagegang

Fjordskolens medarbejdere har som alle kommunens øvrige medarbejdere deltaget i den store trivselsundersøgelse, der gennemføres hvert andet år.Svarene viser, at der generelt er en dårligere trivsel på Fjordskolen nu, end der var for to år siden, hvor der ellers havde været fremgang i forhold til 2014.

Med 157 medarbejdere er Fjordskolen klart kommunens største skole. 125 havde valgt at deltage i trivselsundersøgelsen.

Annonce

Der er håb forude

Fjordskolen ledes i øjeblikket af Jon Sønderby fra Lyreskovskolen, og Mette Larsen har som sådan ikke noget at udsætte på hans arbejde, men:

- Selv om han løfter opgaven så godt, han kan, er hans kendskab til skolen jo også begrænset, siger hun og peger på, at der ud over flytningen til Kruså til sommer er mange andre ting i gang, hvor der kræves en tydelig ledelse for at skabe tryghed for medarbejderne.

- I afdeling E er man i gang med at omvisitere eleverne, så medarbejderne ved ikke, hvordan afdelingen ser ud efter jul. Nu står afdeling D også uden leder, og sådan kommer der hele tiden noget, siger formanden, der inderligt håber, at det lykkes at finde en ny leder, der kan begynde fra årsskiftet. Første runde med samtaler finder sted på tirsdag.

- Når man ser ansøgerfeltet, er der håb forude, men der kommer jo stadig til at gå lang tid, før en ny ledelse er helt på plads, siger hun.

Annonce

Kunne ikke sige nej

Kommunens skolechef, Lars Borst Hansen, medgiver, at udskiftningen i Fjordskolens ledelse har været omfattende, men han er ikke som Mette Larsen bekymret.

- Børnene får den undervisning, de plejer at få, og derudover handler det om at sørge for, at der stadig er drift, en udvikling og fokus på kerneopgaven, og det ser jeg, at den ledelse, der er der nu, er gode til. De konstituerede afdelingsledere er jo rekrutteret internt, og det er sket efter anbefaling fra den tidligere skoleleder, forklarer Lars Borst Hansen, der også har hæftet sig ved, at Jette Henriksen har forklaret, at hun har været glad for jobbet på Fjordskolen, men at hun nu siger ja tak til en ny mulighed.

Ligesom Mette Larsen ser Lars Borst Hansen dog frem til, at der bliver ansat en ny leder for specialskolen, så den fremtidige ledelsesstruktur for skolen kan falde på plads, og de øvrige lederstillinger blive slået op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Hver femte turist ønsker mere afstand

Kolding For abonnenter

SF'er opfordrede Søvndal til at gå efter borgmesterposten i vinter: - Nu kan vi måske få en reel valgkamp

Annonce