Annonce
Aabenraa

Farvel til populær leder: Judith blev taget på sengen

I 1. klasse fik Judith Gripping lov til at vise, at hun også kunne gå på line ligesom hovedpersonen i sin yndlingssang, Per Kjærsgaards "Kære linedanser". Privatfoto
Børn og voksne i Ravsted Børneunivers tog onsdag fusen på fællesleder Judith Gripping, der går på pension med skoleårets udgang.
Annonce

Ravsted: "Møde på kontoret" stod der i Judith Grippings kalender klokken 9 onsdag formiddag. Men ha-ha. Dér tog børn og medarbejdere i Ravsted Børneunivers fusen på deres leder gennem de seneste 14 år.

For der var ikke noget møde. Til gengæld var der sang, sjov og et farvel, den 62-årige fællesleder aldrig glemmer.

- Det har været helt vildt overvældende. Jeg skal lige love for, jeg blev overrasket, for jeg troede jo, det først var på fredag, jeg skulle kramme, lød det fra Judith Gripping, der stadig var helt rundt på gulvet, da JydskeVestkysten fangede hende på telefonen først på eftermiddagen.

Da dagplejebørn og børnehavebørn havde sunget for hende, røg hun på helt traditionel vis op i en pyntet trillebør. Det er nemlig sådan, børnene i Ravsted i mange år har markeret skiftet fra børnehave til skole, og det var jo meget passende, at deres alle sammens Judith på samme fornemme vis blev transporteret til det nye kapitel i sit liv, mente de.

- Tre af drengene fra 6. klasse mig kørte mig så ellers rundt til alle klasser, hvor hver årgang havde forberedt noget til mig. Min yndlingssang er "Linedanser", så i 1. klasse fik jeg tylskørt på og en paraply i hånden, og så skulle jeg vise, at jeg også kunne gå på line, mens musikken spillede i baggrunden, fortæller den afgående skoleleder bevæget.

Annonce

Officielt farvel på onsdag

I løbet af turen rundt på skolen kom hun også lov til at sidde i den varme stol, hvor man kun må få gode ord at vide, og det hele sluttede med, at hun i trillebøren blev kørt igennem en flagallé, hvor alle børnene stod.

Efter sådan en afsked fortryder du så ikke, at du har sagt op?

- Det har jeg allerede gjort masser af gange. Som jeg har sagt før, så er det her verdens bedste job. Men nu er det tid til, at der kommer nye kræfter til, siger Judith Gripping, der i næste uge siger mere officielt farvel til byen og lederkollegerne fra kommunens øvrige folkeskoler.


Nej, nej, du forstyrrer mig ikke. Jeg er så forstyrret i forvejen.

En stadig overvældet Judith Gripping, da hun tog telefonen


Tirsdag formiddag kl. 10-12 er kollegerne inviteret til afskedsreception, kl.14-16 er der så åbent hus for alle, der gerne vil sige tak for denne gang.

- Det har været lidt svært at planlægge på grund af coronaen, hvor man ikke må være flere end 50 samlet, men vi håber, det kommer til at passe, siger hun.

Ny fællesleder er netop ansat

  • Onsdag offentliggjorde Aabenraa Kommune, hvem der skal afløse Judith Gripping som leder af Ravsted Børneunivers, der både favner dagplejen, børnehaven og skolen.
  • Det bliver den 52-årige Michael Holm, der har omkring 20 års erfaring fra folkeskoleverdenen som både lærer og leder forskellige steder i Trekantområdet.
  • Michael Holm, der har tre drenge på 13, 17 og 19 år, bor i både Vejen og Vejle, og han begynder i sit nye job 1. august.
Der blev både sunget og kippet lystigt med Dannebrog, da Ravsted Børneunivers onsdag overraskede deres leder med et farvel på forhånd. Det nyttede jo ikke noget at vente til sidste skoledag fredag, hvis det skulle være en overraskelse. Privatfoto
Børnene stod klar med flagalléen, som Judith Gripping blev kørt gennem i trillebør, så hun kom godt videre i livet. Et par af børnehavebørnene kunne så ikke helt forstå, hvorfor hun stadig var der lidt senere på dagen. Men helt væk er hun først om et par uger, når alt er ryddet op og overleveret. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce