Annonce
Aabenraa

Farvel til ringridning, marathon og kæmpe-stafet i 2020

Aabenraa Bjergmarathon bliver ikke afviklet i år. Arkivfoto: Claus Thorsted.
Hverken ringriderfestlighederne, DHL-stafetten eller Aabenraa Bjergmarathon ser ud til at at blive til noget i sommer.
Annonce

Aabenraa: Ingen ringridning i Aabenraa i 2020. Ingen Aabenraa Bjergmarathon i 2020. Måske ingen DHL-stafet i 2020.

Coronakrisen sætter en stopper for alle de store sommerarrangementer i Aabenraa i år. Ét af højdepunkterne i Aabenraa hen over sommeren er ringriderfestlighederne – i 2020 planlagt fra 3. til 6. juli.

- Vi har brugt en masse kræfter siden august. Nu kunne vi endelig få Johnny Madsen. Og så bliver det ikke til noget. Vi havde rigtig været opsat på, at vores børneland skulle have et stort skub, og der var et kæmpe genforeningsfyrværkeri planlagt. Der var så mange ting klar, siger Gerth Petersen, der er formand for ringriderkomiteen i Aabenraa.

Gratis bliver aflysningen heller ikke. Der holdes i bestyrelsesmøde i løbet af påsken.

- Det kommer til at gøre ondt, men vi klarer os. Vi havde et fantastisk godt år i 2019, hvor vi lavede det største overskud nogensinde, fortæller Gerth Petersen om de knap 400.000 kroner, som giver lidt at imod med.

Det er som et bombekrater med alle de timer, de frivillige har puttet i det. Vi når ikke at høste frugterne.

Gerth Petersen, formand for ringriderkomiteen i Aabenraa

Annonce

Maraton er væk

Onsdag den 19. august skulle DHL-stafetten igen have samlet tusinder af motionslystne, men det kommer heller ikke til at ske.

- Ikke på den dato i hvert fald. Hvad der skal ske, finder vi ud af i morgen (tirsdag, red.), lyder det fra arrangør Per Hussmann.

- Det er bare en udfordring, vi må finde en løsning på. Nu sover vi på det og ser, hvordan ser ud i morgen, tilføjer han.

Om DHL-stafetten bliver af afviklet – og i givet fald hvornår – ved altså ingen, men mere enkelt er det med Aabenraa Bjergmarathon, som Per Hussmann også er involveret i.

Den foregår nemlig allerede lørdag den 20. juni, og her er det enten eller.

- Det ser ud til, Bjergmarathon hænger i en tynd tråd. Den bliver ikke skubbet til et andet tidspunkt, hvis vi ikke kan holde den på den planlagte dato, og så kommer vi forhåbentlig stærkt tilbage næste år, understreger Per Hussmann.

- Det vil være første gang, og så er jeg da glad for, vi fik lov til at holde vores 20 års jubilæum sidste år med den fest, vi havde dér, siger Per Hussmann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Esbjerg

Retsordfører efter tilmelding af folketingsmedlem som sæddonor og huskøber: Chikane skal gøres strafbart

Annonce