Annonce
Aabenraa

Farvel til svinene: V-profil satser på valg i 2023

Det er slut med at producere svin. I stedet vil Mogens Dall (V) bruge al sin energi på formandsposten for LandboSyd og sin politiske karriere. Arkivfoto: Claus Thorsted
Det er krævende at være formand for LandboSyd, og når man samtidig gerne vil gøre politisk karriere skal noget prioriteres fra. Derfor dropper Mogens Dall (V) at være svineproducent.

Aabenraa: Venstremanden Mogens Dall (V) fik ikke stemmer nok til at komme i Folketinget ved sommerens valg, men måske er muligheden større næste gang.

I hvert fald har Mogens Dall efter knap 40 år med svineproduktion udlejet sine stalde for at lægge al sin energi i hvervet som formand for rådgivningsvirksomheden LandboSyd og sin politiske karriere.

- Jeg har manglet mere tid til politik, siger Mogens Dall, som ikke har ladet sig slå ud af det manglende valg og også er klar til en vikartjans.

- Jeg er førstesuppleant, så jeg kan komme til at sidde dér mandag morgen. Det ved jeg ikke, siger han.

Og så er der alderen. Dåbsattesten afslører, at Mogens Dall er fyldt 57 år, og det gør ikke sliddet i staldene mindre krævende.

- Det er svært at få fat i en gris på 30 kilo, som han udtrykker det.

Annonce

Det er svært at få fat i en gris på 30 kilo.

Mogens Dall (V), landmand, formand for LandboSyd og politiker

Kurs mod 2023

Samtidig peger han på, at jobbet som formand LandboSyd er kommet til at fylde mere og mere i hans kalender.

- Der har jeg faktisk et fuldtidsjob, som er blevet mere omfattende og også handler mere om politik. LandboSyd bruger faktisk al min energi. Hvis jeg skulle blive i stalden, ville det blive en halv indsats både dér og i stalden, forklarer Mogens Dall.

Landmanden fra Bovrup uden for Aabenraa slipper da heller ikke sit fag helt, for han har stadig planteavl på 256 hektar jord.

- Det er sæsonarbejde, og det passer fint ind i årshjulet som politisk menneske, siger Mogens Dall, som dermed kan sætte kurs mod det folketingsvalg, der kommer senest i juni 2023.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Annonce