Annonce
Aabenraa

Farvel til svinene: V-profil satser på valg i 2023

Det er slut med at producere svin. I stedet vil Mogens Dall (V) bruge al sin energi på formandsposten for LandboSyd og sin politiske karriere. Arkivfoto: Claus Thorsted
Det er krævende at være formand for LandboSyd, og når man samtidig gerne vil gøre politisk karriere skal noget prioriteres fra. Derfor dropper Mogens Dall (V) at være svineproducent.
Annonce

Aabenraa: Venstremanden Mogens Dall (V) fik ikke stemmer nok til at komme i Folketinget ved sommerens valg, men måske er muligheden større næste gang.

I hvert fald har Mogens Dall efter knap 40 år med svineproduktion udlejet sine stalde for at lægge al sin energi i hvervet som formand for rådgivningsvirksomheden LandboSyd og sin politiske karriere.

- Jeg har manglet mere tid til politik, siger Mogens Dall, som ikke har ladet sig slå ud af det manglende valg og også er klar til en vikartjans.

- Jeg er førstesuppleant, så jeg kan komme til at sidde dér mandag morgen. Det ved jeg ikke, siger han.

Og så er der alderen. Dåbsattesten afslører, at Mogens Dall er fyldt 57 år, og det gør ikke sliddet i staldene mindre krævende.

- Det er svært at få fat i en gris på 30 kilo, som han udtrykker det.

Det er svært at få fat i en gris på 30 kilo.

Mogens Dall (V), landmand, formand for LandboSyd og politiker

Annonce

Kurs mod 2023

Samtidig peger han på, at jobbet som formand LandboSyd er kommet til at fylde mere og mere i hans kalender.

- Der har jeg faktisk et fuldtidsjob, som er blevet mere omfattende og også handler mere om politik. LandboSyd bruger faktisk al min energi. Hvis jeg skulle blive i stalden, ville det blive en halv indsats både dér og i stalden, forklarer Mogens Dall.

Landmanden fra Bovrup uden for Aabenraa slipper da heller ikke sit fag helt, for han har stadig planteavl på 256 hektar jord.

- Det er sæsonarbejde, og det passer fint ind i årshjulet som politisk menneske, siger Mogens Dall, som dermed kan sætte kurs mod det folketingsvalg, der kommer senest i juni 2023.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Tanja har været sygemeldt med stress tre gange: - Jeg kan bedre holde til presset, når jeg arbejder hjemme

Kolding

Nyt forsøg i Kolding Kommune: Nu må Tanja og kollegaerne arbejde hjemme i op til tre dage om ugen

Annonce