Annonce
Aabenraa

Farvel til svinene: V-profil satser på valg i 2023

Det er slut med at producere svin. I stedet vil Mogens Dall (V) bruge al sin energi på formandsposten for LandboSyd og sin politiske karriere. Arkivfoto: Claus Thorsted
Det er krævende at være formand for LandboSyd, og når man samtidig gerne vil gøre politisk karriere skal noget prioriteres fra. Derfor dropper Mogens Dall (V) at være svineproducent.

Aabenraa: Venstremanden Mogens Dall (V) fik ikke stemmer nok til at komme i Folketinget ved sommerens valg, men måske er muligheden større næste gang.

I hvert fald har Mogens Dall efter knap 40 år med svineproduktion udlejet sine stalde for at lægge al sin energi i hvervet som formand for rådgivningsvirksomheden LandboSyd og sin politiske karriere.

- Jeg har manglet mere tid til politik, siger Mogens Dall, som ikke har ladet sig slå ud af det manglende valg og også er klar til en vikartjans.

- Jeg er førstesuppleant, så jeg kan komme til at sidde dér mandag morgen. Det ved jeg ikke, siger han.

Og så er der alderen. Dåbsattesten afslører, at Mogens Dall er fyldt 57 år, og det gør ikke sliddet i staldene mindre krævende.

- Det er svært at få fat i en gris på 30 kilo, som han udtrykker det.

Annonce

Det er svært at få fat i en gris på 30 kilo.

Mogens Dall (V), landmand, formand for LandboSyd og politiker

Kurs mod 2023

Samtidig peger han på, at jobbet som formand LandboSyd er kommet til at fylde mere og mere i hans kalender.

- Der har jeg faktisk et fuldtidsjob, som er blevet mere omfattende og også handler mere om politik. LandboSyd bruger faktisk al min energi. Hvis jeg skulle blive i stalden, ville det blive en halv indsats både dér og i stalden, forklarer Mogens Dall.

Landmanden fra Bovrup uden for Aabenraa slipper da heller ikke sit fag helt, for han har stadig planteavl på 256 hektar jord.

- Det er sæsonarbejde, og det passer fint ind i årshjulet som politisk menneske, siger Mogens Dall, som dermed kan sætte kurs mod det folketingsvalg, der kommer senest i juni 2023.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce