Annonce
Læserbrev

Farverig ballondans i Linkogas…

Læserbrev: Byrådet i Vejen er blevet orienteret om det positive fremskridt i Linkogas-sagen, at virksomheden netop (og meget belejligt før den farverige ballondans, beskrevet i JydskeVestkysten 7. ds.) har indfriet den del af sin milliongæld til Kommunekredit, som Vejen Kommune har stillet garanti for, vel at bemærke uden at betingelserne for garantistillelsen har været overholdt!

Linkogas vil nu ændre sine vedtægter. Hvilke vedtægter vides ikke, før Vejen Kommune skaber klarhed over, hvilke spilleregler Linkogas har kørt efter, og selvom Byrådet får forelagt de nye vedtægter (der ikke længere kræver Byrådets godkendelse) er det bestemt ikke uinteressant at få oplyst, om mine tidligere vedtægtsspørgsmål herefter bliver besvaret eller henlagt i glemslens skygger. Svarene vil uvægerligt være afslørende for Linkogas’ egenrådighed (læs: selvtægt) og Vejen Kommunes lukkede øjne og dermed stiltiende accept.

Tilbage står samfundets naturlige interesse for, hvorledes Linkogas fremover vedtægtsmæssigt fordeler sit (senest tocifrede) millionoverskud.

Bliver almenheden overhovedet tilgodeset af denne A.m.b.a. virksomhed, der er omfattet af betydelige offentlige tilskud og unddragelse af skattebetaling, mens 600.000 tons biomasse transporteres omkring og medvirker til en kraftig nedslidning af kommunens vejnet? Eller kan millionoverskuddet (fortsat?) lystigt fordeles blandt de andelshavende landmænd på finurlig vis uden at gavne almenheden og uden myndighedsindblanding?

Linkogas har nu udvidet for 120 mio. kr. En - efter (venstre) formand Aksel Buchholts opfattelse - tornebestrøet vej er endt med en farverig ballondans for de indviede 300 gæster på Hotel Rødding. I sin tale kunne en lettet borgmester tilsyneladende spøge med håndteringen af kommunegarantien, og det står selvfølgelig borgmesteren frit for. Jeg mener derimod grundlæggende og ganske godmodigt, at selvom borgmesteren spøgte blandt venner, er ligegyldighed i forhold til ca. 4 mio. kr. af skatteborgernes penge ikke egnet som festindslag.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];