Annonce
Billund

Farverige forestillinger med underholdning for de yngste

Rasmus Kajhøj og Dorthe Eggertsen står bag forestillingen Stort og småt. PR-foto
Der er teater for børn i Billund og Grindsted flere gange i den kommende tid. Billetterne er gratis, så det er bare om at bestille på biblioteket, som er arrangør.

Billund/Grindsted: Bibliotekerne byder på teaterforestillinger for børn i både Billund og Grindsted i den kommende tid.

Man behøver kun være et halvt års tid for at få glæde af forestillingen Stort og Småt, som er en musikalsk og interaktiv forestilling fuld af overraskelser og bevægelse.

Skuespilleren Dorthe Eggertsen tegner på en digital skærm. Først tegner hun en fugl, som hun farver orange. Derefter begynder fuglen at baske med vingerne, og den viser sig pludselig på den store bagvæg, hvor den flyver hen over himlen. Et tegnet træ får blade, som hvirvler rundt i luften, og et par flotte, røde sko begynder at danse. Tegningerne krydres med baggrundsmusik, som Rasmus Kajhøj leverer på guitar. Der er ingen direkte handling i forestillingen, men derimod masser af farver og lyde.

Forestillingen er for børn mellem et halvt og tre år. Den kan opleves i cafémødelokalet i Magion i Grindsted tirsdag 19. november og i teatersalen i Billund Centret onsdag 20. november. Begge steder kl. 9.45-10.20.

Annonce
Skuespilleren Sofie Pallesen skaber magi og overraskelser helt uden ord. PR-foto

Regn og glade gummistøvler

Nogle dage senere kommer Teater Baglandet med forestillingen Juhu – det er regnvejr.

Forestillingen er uden ord, men alligevel fuld af overraskelser og magi. Den eneste medvirkende er skuespilleren, Sofie Pallesen, som mimer sig igennem historien og sjosker gennem regnen i gummistøvler - og når baggrundsmusikken bliver vild, begynder hun at gummistøvlesteppe. På et tidspunkt hører Sofie en frø, der græder, så selvfølgelig skal den have et kys.

Kilder fantasien mon

Historien beskæftiger sig med ting, som alle tre-seksårige børn kender fra deres hverdag, som for eksempel om det er sjovt at børste tænder, om hvem der bestemmer, om man er sur, om fantasien kilder under tæerne, og om solen altid er bag skyen.

Forestillingen kan opleves i Billund Centrets teatersal torsdag 21. november og i Magion fredag 22. november. Begge steder kl. 9.45-10.15.

Gratis billetter til alle forestillingerne kan bestilles via bibliotekets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce