Annonce
Haderslev

Farvestrålende pop up-butik er åbnet på Torvet

Nilsa Serrano Nøhr er indehaver af A saree's Story, som i øjeblikket har en pop up-butik på Torvet. Man kan blandt andet følge A saree's Story på Instagram. Foto: Stine Hygum
A saree's Story er navnet på den butik, der er poppet op på Torvet 3 i Haderslev. Her har gamle indiske sari'er fået nyt liv - som jakker og kimonoer.

HADERSLEV: Der er skruet helt op for farverne i butikken "A saree's Story", der onsdag åbnede på Torvet i Haderslev.

Det er Nilsa Serrano Nøhr, der står bag både butik og design:

- Det er slow fashion, siger hun med henvisning til, at kollektionen denne gang består af vendbare jakker, kimonoer og bælter. Det er meningen, at det er noget, som alle kvinder kan bruge.

- Det er et bæredygtig brand med små eksklusive kollektioner. Alt er er one of kind. Der findes kun en af samme print. Det gør dem eksklusive, siger Nilsa og fortsætter:

- De appellerer til en luksusboheme-stil.

Nilsa står bag designet, som hun får syet i Indien.

Hun er vokset op med en mor, der var skrædder og det var hende, der, inden sin død, gav Nilsa det sidste skub til at komme bredere ud med sine designs.

Annonce

Genbrug

For Nilsa har hendes design flere formål.

- Når vi køber sari'erne, så hjælper vi de kvinder, som vi køber dem af. Vi hjælper også de fattige kvinder, der har et arbejde på systuen. Min hensigt er at hjælpe andre, siger hun.

I Indien forærer kvinder typisk hinanden sari'er ved særlige lejligheder, som senere gives videre til næste generation.

Filosofien i "A saree's Story" er derfor enkel og Nilsa håber, at hun kan være med til at forhindre overforbrug:

- Mit håb er, at man skal "wear i forward". Når du er færdig med at bruge det, at du så giver det videre til en anden, siger hun.

I første omgang har Nilsa valgt, at hun er i pop up-butikken på Torvet ved den gamle Kosmorama i 14 dage:

- Så tager vi det på ugebasis derfra.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Genforeningen vækker stadig følelser

Det socialdemokratiske medlem af byrådet i Sønderborg, Bjørn Allerelli Andersen er stødt, fordi det tyske mindretal lægger op til en fejring af 100-året for grænsedragningen i 2020 og ikke af Genforeningen. Han bliver også krænket, når tyske tekster sætter ordet genforening – Wiedervereinigung - i citationstegn. Sagen viser, at der fortsat er store følelser i spil. Den tyske jurist Klaus Alberts fra Kiel har netop udgivet en bog om situationen i 1920. Han anfægter brugen af begrebet genforening, fordi Slesvig heller ikke før 1864 var en del af kongeriget. Argumentet viser, at nogle sager er for komplicerede til, at de kan overlades til videnskaben. Statsretslig er udsagnet korrekt. Men det anfægter ikke, at de dansksindede sønderjyder i 1920 kom hjem til det land og det folk, de så sig som en del af. Så i den følte realitet var der naturligvis tale om en genforening. Derfor skal vi danskere have lov til både at bruge ordet og glædes over Genforeningen. Men vi skal ikke pådutte andre det. Til gengæld skal tyskerne respektere vores holdning. Det tyske mindretal har ligeledes al mulig grund til at glæde sig over Genforeningen. Den forskånede dem i vidt omfang fra at blive en del af Tysklands rædselsfulde historie mellem 1920 og 1949. Ganske vist dumpede mange i mindretallets rækker med et brag, da deres loyalitet blev sat på prøve efter den 9. april 1940. Men de lærte lektien og formulerede i 1945 en formel erklæring om troskab over for den danske stat og 1920-grænsen. Samfundskontrakten holder den dag i dag. Eneste tabere i 1920 blev de danske syd for den nye grænse. De måtte betale en skrækkelig pris med undertrykkelse og senere død på nazisternes fronter. Men skønt ikke alt er glemt, er grænselandet nu en model for det harmoniske samliv mellem flere nationaliteter. Det skal vi fejre i 1920 og så ikke strides om ord. Som danskere i Damark skal vi feste for Genforeningen. Så må andre gerne fejre en af de få stabile grænser, Tyskland nogensinde har haft.

Team Esbjerg For abonnenter

En præstation til topkarakter: Team Esbjerg pillede totalt pynten af russisk storhold

Annonce