Annonce
Billund

Fastelavn fejres hos Bog & Idé/Legekæden i Grindsted

I 2018 flyttede Brian Hansen, til højre, tøndeslagningen til Torvet, hvor han fik hjælp af cykelminister Hans Jørgen Mogensen. Lørdag den 22. februar er der igen tøndeslagning hos Legekæden/Bog & Idé. Arkivfoto: Chresten Bergh
I samarbejde med Grindsted Handelsstandsforening inviterer Brian Hansen endnu en gang til tøndeslagning hos Bog & Idé/Legekæden. Det foregår lørdag den 22. februar.

Grindsted: Søndag den 23. februar er det fastelavn.

Men allerede dagen før - lørdag den 22. februar klokken 11.00 - vil der blive banket ihærdigt på tre fastelavnstønder, som indehaveren af Bog & Idé/Legekæden, Brian Hansen, hænger op på Engtorvet bag butikken. Det sker i samarbejde med Grindsted Handelsstandsforening, og det er syvende gang Brian Hansen sørger for fastelavnsløjer i byen.

- Jeg har gjort det alle de år, jeg har haft butikken i Grindsted. Vi er nødt til at lave nogle aktiviteter, ellers sker der ikke noget, og der er som regel god opbakning til det. Sidste år var der 50-60 stykker med forældre og bedsteforældre, fortæller Brian Hansen.

Der er tænkt på alle aldersgrupper, og derfor bliver der hængt tre tønder op, hvor den til de helt små er af pap, så de har en chance for at slå den ned. Tønderne er blevet dekoreret af børn i vinterferien, og de vil som altid være fyldt op med masser af godter og Brian Hansen sørger desuden for saftevand, kaffe og kage ved arrangementet.

- Det er helt gratis at deltage og man behøver ikke at være klædt ud. Der bliver naturligvis kåret både en kattekonge og en kattedronning, siger Brian Hansen.

Under fastelavnsløjerne vil Legekæden/Bog & Idé være åben, og Brian Hansen fortæller, at når der bliver slået katten af tønden, så bliver der også handlet godt i butikken.

Det er med andre ord lidt af en win-win for både butikken og Grindsted.

Man behøver ikke melde sig til, man kan bare møde op - både med og uden forklædning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjplagede borgere raser over kampfly som aldrig før: Klager er næsten tredoblet på et år

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce