Annonce
Ringkøbing-Skjern

Faster Andelskasse: Klar til at hjælpe ud over Finanstilsynets rammer

Direktør i Faster Andelskasse, Jan Kirkensgaard, mener, at nu må det være pengeinstitutternes tur til at hjælpe befolkningen. For 10 år siden var det borgerne, der reddede finanssektoren med bankpakker. Arkivfoto: Jørgen Kirk

FASTER-ASTRUP: Mens den ene hjælpepakke efter den anden lige nu lander på bordet, er der også hjælp at hente fra de små pengeinstitutter, der gerne vil støtte deres trofaste kunder.

Således går Faster Andelskasse nu ud med en udstrakt hånd til de kunder, der bliver ramt af krisen, og har behov for økonomisk hjælp for at stå igennem.

- Er det en kunde, der står på kanten af gældsfaktoren og mangler eksempelvis 20.000 kroner, så vil vi give rammer, der er meget lempelige, siger Jan Kirkensgaard, direktør i Faster Andelskasse.

Andelskassen har blandt andet besluttet at udsætte opkrævningen af negative renter med tre måneder. I forvejen er der et meget stort indlånsoverskud i Faster Andelskasse, og det ville medføre en udgift for andelskassen at have de penge til at stå i Nationalbanken. Derfor skal de i stedet gøre gavn hos dem, der har behov. Det kommer ikke til at gå ud over polstringen i Faster Andelskasse. En stor del af kundegrundlaget er nemlig landbruget, som har gode tider lige nu, og kravene til polstring er blevet mindre, lyder det fra direktøren.

For Jan Kirkensgaard handler det om at vise samfundsansvar. Borgerne reddede hele finanssektoren med bankpakker for 10 år siden, og nu er det pengeinstitutternes tur til at hjælpe til, når borgerne har behov.

- Vi vil gå længere ud end normalt – ud over Finanstilsynets rammer. Vi skal støtte kunderne, og der er ingen, der skal miste livet økonomisk på det her, fastslår Jan Kirkensgaard.

Også hos kollegaen Stadil Sparekasse er man klar til at hjælpe kunderne, hvis der er behov. Det er ikke direktør Janus Vestergaards indtryk, at kunderne får det så svært på grund af corona-krisen.

Han peger blandt andet på, at det offentlige vil fremrykke betalinger, hvilket kan blive en fordel.

- Men vi vil også hjælpe, selvom der ikke var krise, så det er lidt business as usual for os, og det vil ikke rykke det helt store for os, siger Janus Vestergaard.

Tidligere på ugen gik Vestjysk Bank også ud med en melding om at ville hjælpe kunderne ved at være fleksible.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev For abonnenter

'Emmas' far drak og kunne vende på en tallerken på et splitsekund: - Far er virkelig sød, når han er ædru

Erhverv

Barsk maj for Billund Lufthavn: Massefyringer og nedgang på 98,3 procent

Annonce