Annonce
Kolding

Fastfoodkæde lider største milliontab nogensinde

I marts valgte Sunset Boulevard at flytte hovedsædet fra Esbjerg til Kolding. Arkivfoto: Morten Pedersen.

Sunset Boulevard har måttet lukke en del utidssvarende restauranter og er kommet ud af året med det største underskud i fastfoodkædens historie.

Kolding: Sunset Boulevard, landets næststørste fastfoodkæde, har lidt et stort milliontab i det forgangne år.

Fastfoodkæden, der er er ejet af den vestjyske erhvervsmand Jeppe Droob og netop har flyttet hovedsædet til Kolding, landede i 2017 med et rekordstort underskud på 12 mio. kroner, viser et netop offentliggjort regnskab.

"Selskabet betragter årets resultat som utilfredsstillende," skriver ledelsen i regnskabet, der er det dårligste i Sunset Boulevards historie.

- Vi har indledt en større transformationsproces. Overordnet kan man sige, at vi i de første seks måneder ikke leverede tilfredsstillende, mens vi i de sidste seks måneder gjorde det fornuftigt, og vi laver et positivt ebitda. Fastfood og restaurantbranchen er benhård i Danmark, og er man ikke dygtig på sin drift og til at servicere sine gæster optimalt, så går det galt. Sat lidt på spidsen var det det, som vi oplevede i starten af 2017. Vi skal være endnu bedre til at servicere vores gæster og give dem en oplevelse der gør, at de har lyst til at komme igen - der var vi ikke helt skarpe nok i starten af 2017, uddyber Jens Broch, som tiltrådte som CEO i september 2017.

Den første Sunset Boulevard åbnede i Odense i 1986. I dag har sandwichkæden 41 restauranter landet over.

Kæden har måttet lukke en række restauranter, men på trods af det er der en positiv udvikling i den samlede omsætning, oplyser ledelsen i regnskabet.

Samtidig med at kæden har lukket en del restauranter er man i gang med at åbne fem nye og er påbegyndt totalistandsættelsen af en række eksisterende restauranter.

- Jeg vil sige, at det er udtryk for rettidig omhu. Vi driver i dag 41 restauranter i Danmark. Vi har taget et kritisk syn på vores netværk af restauranter, og der har tydeligvis været restauranter, som har ligget steder, hvor infrastrukturen har ændret sig markant, og hvor befolkningssammensætningen har ændret sig i en sådan grad, at det ikke har været rentabelt for os at drive en restaurant. Dem har vi nu valgt at lukke, forklarer Jens Broch i en skriftlig udtalelse.

- Til trods for, at vi har lukket syv restauranter , så vokser vores samlede omsætning. Vi har vækst i antallet af folk, som besøger os dagligt, og de køber mere og andre produkter, end de har gjort historisk set, forklarer direktøren med henvisning til at sandwichkæden fra start i 1996 satsede på salg af sandwich-menuer.

Af regnskabet fremgår det også, at fastfoodkæden i år forventer et årsresultat på den gode side af fem millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce