Annonce
Sport

Favoritreserver sørger for status quo i gruppe A i CL

Kenzo Tribouillard/Ritzau Scanpix
Real Madrid og PSG afsluttede Champions Leagues gruppe A med betydningsløse favoritsejre.

Spændingen var til at overse forud for sidste spillerunde i Champions Leagues gruppe A. Paris Saint-Germain var sikker på at gå videre som etter og Real Madrid som toer.

Eneste uafklarede spørgsmål var, om Galatasaray kunne overhale Club Brugge på tredjepladsen og snuppe billetten over i Europa League, men da tyrkerne tabte 0-5 i Paris, blev intet ændret i gruppen.

Så hjalp det ikke Galatasaray, at et reservespækket Real Madrid-mandskab slog Club Brugge 3-1 i Belgien.

I en noget tam affære i Brugge var Isco tæt på at gøre det til 1-0 for Real Madrid efter en god halv times spil, mens hjemmeholdet fik annulleret et mål for offside kort før pausen.

De to hold virkede noget mere klar til anden halvleg, hvor unge Rodrygo bragte Real Madrid foran efter syv minutter, da han smukt helflugtede bolden ind ved stolperoden med venstrebenet.

Uret nåede dårligt at liste en omgang rundt, førend udligningen kom. Et minut efter udnyttede Club Brugge en opspilsfejl fra gæsterne, da Hans Vanaken køligt krøllede bolden ind fra en fri position i feltet.

Et andet brasiliansk talent, Vinicius Junior, stod rigtigt placeret i Brugge-feltet efter lidt klumpspil, så han kunne sparke favoritterne i front igen efter 64 minutter.

I overtiden lukkede veteranen Luka Modric endegyldigt kampen med 3-1-scoringen på et følt skud fra små 20 meters afstand.

PSG-træner Thomas Tuchel havde også valgt at spare nogle PSG-profiler til kampen, men franskmændene har stjerner nok, og med folk som Neymar og Kylian Mbappé var der ingen problemer med at nedlægge Galatasaray.

Med to minutters mellemrum scorede Mauro Icardi og Pablo Sarabia i første halvleg, og kampen blev endeligt punkteret med Neymars 3-0-mål straks efter pausen.

Mbappé og indskiftede Edinson Cavani nåede også at deltage i nedsablingen af gruppens bundprop, der kun formåede at lave ét mål i seks kampe, men alligevel fik hentet to point i alt.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce