Annonce
Sport

Favoritterne gik videre i pokalen

Kasper Køhlert og Tjæreborg IF kan meget vel atter komme til at møde SGI i pokalturneringen, efter begge hold spillede sig videre i Sydbank Pokalen. Arkivfoto: Lars Johansen.

Favoritterne levede op til favoritværdigheden og spillede sig videre til sjette runde af Sydbank Pokalen.

Det var dog på vidt forskellige måder, at de tre lokale favoritter spillede sig videre på.

Lettest var det for Spangsbjerg IF, der gik videre uden kamp. Esbjergenserne skulle ellers have mødt serie 3-holdet fra Næsbjerg RUI.

Tjæreborg IF måtte kæmpe noget mere for pladsen i sjette runde. Her blev Dennis Elkær matchvinder for tjæreborgenserne, da han sikrede en 2-1 sejr kort før tid i opgøret mod Andrup IF.

Dem der måtte kæmpe mest for avancementet til sjette runde, var SGI. Her måtte serie 1-holdet ud i forlænget spilletid, før værterne fra BV Oksbøl var slået. Her spillede Rasmus Copsø esbjergenserne videre med sin 2-1 scoring kort inde i den forlængede spilletid.

Der venter endnu et lokalt opgør, inden femte runde er færdigspillet. Det spilles tirsdag den 28. maj, hvor serie 4-holdet fra Gørding-Vejrup Fodbold tager imod serie 2-topholdet fra Hviding IF/Kvik 70.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce