Annonce
Sport

FC Barcelona sparer Lionel Messi mod Inter

Albert Gea/Reuters
Lionel Messi får lov at hvile sig hjemme i Barcelona, mens holdkammeraterne gæster Inter i Milano.

FC Barcelona er videre i Champions League inden tirsdagens kamp ude mod italienske Inter, og derfor er der plads til at give et hvil til nogle af holdets spillere.

Superstjernen Lionel Messi er en af dem, som får lov til at hvile sig hjemme i Catalonien, skriver fodboldklubben på sin hjemmeside.

Sammen med Gerard Pique og Sergi Roberto får Messi et hvil frem mod et travlt program op mod jul, der også tæller et stormøde med Real Madrid 18. december.

Derudover må Barcelona-træner Ernesto Valverde se bort fra Nélson Semedo, Arthur, Ousmane Dembélé og Jordi Alba, som alle er skadede.

Mens Barcelona er videre til Champions Leagues knockoutfase, er kampen meget vigtig for Inter.

Holdet er a point med Borussia Dortmund i kampen om andenpladsen i gruppen, som ledsager Barcelona videre i turneringen.

Med en sejr er Inter videre, da holdet er bedre indbyrdes end tyskerne, men hvis Dortmund hjemme mod Slavia Prag henter flere point, end Inter gør mod Barcelona, så er Dortmund videre.

/ritzau/

Annonce
Barcelonas trup til Inter-kampen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

112

Bøde for at gå med kniv

Annonce