Annonce
Trekantområdet

FC Fredericia skal i sjette gear: Så mange point skal der til for at tage andenpladsen

Måske kan amerikanske Steven Enna blive betydningsfuld for FC Fredericia i sæsonens sidste seks kampe. Der skal minimum 12 point til, hvis andenpladsen skal indhentes. Arkivfoto: Mette Mørk
Andenpladsen er fortsat en realistisk mulighed at opnå for FC Fredericia. Men klubben skal se at komme i sjette gear efter en periode i tomgang.
Annonce

Fredericia: FC Fredericia står foran et bjerg der skal klatres.

Med nederlaget til Vejle i lørdags, eksisterer chancen for oprykning kun i én verden:

Matematikkens.

Til gengæld lever håbet om andenpladsen fortsat, og det er bestemt ikke nogen lille gevinst for en klub som FC Fredericia.

Da der kun er én oprykker i 1. division denne sæson, bliver anden- og tredjepladsen kompenseret med et økonomisk hold kæft bolche. Andenpladsen afføder fire millioner i klubkassen, mens tredjepladsen giver to.

FC Fredericia kan både bruge to og fire millioner, men det siger sig selv, at det ville gøre en kæmpe forskel at tage den store gevinst.

Det er det, spillerne skal motivere sig med i de resterende seks kampe.

Annonce

Der skal mange point til

Hvor mange point skal der til? Det korte svar er mange.

Viborg har 50 point på andenpladsen, mens FC Fredericia har 45 på tredjepladsen. Og der er 18 point at spille om i de resterende seks runder.

Viborgs målscore er på +20, mens FC Fredericias er på +9. Ender holdene med samme antal point, vil Viborg ende over FC Fredericia på grund af netop dette. Dén målscore når FC Fredericia ikke at ændre styrkeforholdet i. Viborg er simpelthen for langt foran i det regnskab.

Nej, der skal reelle point til. Og FC Fredericia skal, for at hente Viborg, vinde to kampe, mens Viborg taber to samtidig. Når det er sket, skal FC Fredericia for at holde Viborg stangen vinde flere kampe, for i det scenarie vil kun ét point skille de to klubber.

Viborgs kampprogram er en kende vanskeligere end FC Fredericias ditto. Viborgenserne møder både Vendsyssel, Vejle og Kolding. Det er hold, der tilhører top-5 i 1. division.

FC Fredericia er bedre stillet. Kun Kolding tilhører top-5 af holdene i FC Fredericias sidste seks kampe. For FC er det dog en kæmpe bet, at alle tre opgør mod Viborg er afviklet.

Manglede der en kamp mod Viborg, kunne med en sejr indhente tre af de fem point, men sådan forholder det sig ikke.

Resterende kampe

FC Fredericias seks resterende kampe:

FC Fredericia-Hvidovre

Skive-FC Fredericia

FC Fredericia-Næstved

FC Fredericia-Kolding

FC Roskilde-FC Fredericia

FC Fredericia Nykøbing

Viborgs seks resterende kampe:

Næstved-Viborg

Viborg-Nykøbing

Fremad Amager-Viborg

Viborg-Vendsyssel

Vejle-Viborg

Viborg-Kolding

Annonce

Mindst fire sejre

Efter coronapausen har FC Fredericia snittet 1,43 point per kamp. Et godt stykke under de to point, man lå og snittede i efteråret.

Viborg har, på grund af en mindre formstigning, en bedre høst. 1,86 point henter konkurrenten per kamp efter coronakrisen. Men der er ikke noget der peger på, at Viborg ikke smider point. Viborgenserne spiller nogle kaotiske kampe, som lige så godt kan falde ud til modstanderen som dem selv.

FC Fredericia skal som minimum op og snitte to point per kamp igen, hvilket betyder, at der skal 12 point ud af de sidste seks kampe. Med andre ord skal fire af dem vindes.

Ja, det ser svært ud.

Skulle dette ske, har FC Fredericia en god mulighed for at ende på andenpladsen. Men skæbnen er ude af egne hænder, for Viborg kan afgøre tingene selv.

FC Fredericia skal direkte fra tomgang og i sjette gear.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce