Annonce
Sport

FC København møder Celtic i Europa League

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

FC København skal i Europa Leagues 16.-delsfinale møde skotske Celtic. Kampene spilles 20. og 27. februar.

FC København skal i Europa Leagues 16.-delsfinale møde Celtic fra Skotland.

Sådan formede det sig, da lodtrækningen mandag blev foretaget i Nyon.

Celtic banede sig vej til næste stadie af turneringen ved at vinde gruppe E foran rumænske Cluj, italienske Lazio og Rennes fra Frankrig.

FCK avancerede med nød og næppe, selv om den sidste gruppekamp mod Malmö FF i torsdags blev tabt med 0-1 i Parken.

Det danske hold blev imidlertid reddet af en schweizisk sensation, da FC Lugano på udebane fik uafgjort mod Dynamo Kiev, som trak sorteper i jagten på at gå videre.

FCK gik dermed videre på en andenplads efter at have fået ni point i seks kampe. Det skete via to sejre over Lugano samt tre uafgjorte kampe.

Det danske hold var mandag useedet og kunne have trukket storklubber som Manchester United, Arsenal eller Inter, men nu venter altså Celtic, som også var på menuen, da FCK første gang nåede gruppespillet i Champions League.

Det var i sæsonen 2006-07, hvor FCK tabte 0-1 ude, men vandt 3-1 hjemme over Celtic. Celtic gik dog videre, mens FCK sluttede sidst i gruppen trods syv point.

Kampene i næste runde spilles efter planen 20. og 27. februar. FCK skal som udgangspunkt spille på hjemmebane i den første kamp, men det er endnu ikke fastlagt med sikkerhed.

Her skal Manchester United møde belgiske Club Brugge, mens Arsenal skal op imod Olympiakos fra Grækenland.

Ajax, der i sidste sæson nåede semifinalen i Champions League, tørner sammen med spanske Getafe. Malmö FF trak tyske Wolfsburg.

Europa League-finalen spilles i polske Gdansk 27. maj. Vinderen af turneringen får adgang til Champions League i næste sæson.

I sidste sæson blev turneringen vundet af Chelsea, der i den rent engelske finale slog Arsenal med 4-1 i Baku.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Regeringen gør for lidt ved giftgrunde

Et forbavsende bredt flertal af partierne i Folketinget kunne i december blive enige om ét af de største politiske eksperimenter i nyere tid. Det var, da de indgik aftalen om klimaloven med dens mål om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030 i forhold til niveauet i 1990. Prisen er endnu uvis, men den kan blive tårnhøj. Til gengæld er det sikkert, at det ikke vil kunne mærkes på det globale klima, om målet bliver nået eller ej. Dertil er den danske udledning af klimagasser for beskeden. Til sammenligning er det lige så forbavsende, at der i finansloven ikke kunne skaffes flertal for at finde flere penge til oprensning af de ti største giftforureninger i Danmark. Her er den mulige pris kendt. Den bliver på op imod fire milliarder kroner. Og effekten af en oprydning vil være mærkbar for både natur og de mennesker, der bor ved de giftramte områder. Her kunne nogle af de penge, vi som samfund risikerer at skulle brænde af på at nå klimamålet i 2030, gøre gavn. Det er regionernes opgave at stå for oprydningen på giftgrundene, men de har slet ikke penge nok til at løse opgaven. Derfor skal der mange flere penge til fra staten, hvis giften skal væk fra blandt andet Kærgård Plantage, Grindsted og Himmark Strand på Als. De tre steder er alle blandt landets ti største forureninger. Desværre lader miljøminister Lea Wermelin (S) ansvaret forblive hos regionerne. Hun har meddelt dem, at de må komme med en samlet plan, og så må de se, hvad de kan få ud af deres årlige økonomiforhandlinger med staten. Det er meget uambitiøst af en regering, som ellers har meget høje ambitioner på naturens vegne. I stedet er der brug for en bred politisk aftale i Folketinget, som fastlægger et mål for, hvornår de såkaldte generationsforureninger skal være fjernet. Med tilhørende finansiering. Den nuværende situation med dens uvished for de giftramte områders fremtid er helt uacceptabel.

Sønderborg

Åbent hus på EUD & EUX Business

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];