Annonce
Sport

FC Midtjylland gør Brian Priske til permanent træner

Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Brian Priske har underskrevet en kontrakt med FC Midtjylland, der løber frem til sommeren 2023.

Superligaklubben FC Midtjylland forlænger samarbejdet med Brian Priske og gør ham til permanent træner frem til sommeren 2023.

Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

Kontrakten er underskrevet efter tre måneders resultatmæssig succes i Superligaen. 25 point er det blevet til i 10 kampe.

- Vi er ikke i tvivl om, at vi har fået den rigtige. Han havde spillerne og staben bag sig med det samme, og de har videreført de fantastiske resultater, siger FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen.

- Derudover har Brian stor trænererfaring, han har FCM-dna, og han rummer store kvaliteter som både menneske og fodboldtræner, så vi glæder os over, at vi fortsætter samarbejdet.

Brian Priske blev forfremmet fra assistenttræner til midlertidig cheftræner, da Kenneth Andersen valgte at stoppe i august.

Dengang fortalte direktør i FC Midtjylland Claus Steinlein, at Priske i første omgang skulle stå i spidsen for FCM frem til jul.

Klubben gik i gang med at lede efter en permanent løsning eksternt, men lagde ikke skjul på, at man håbede, at Priske kunne blive den permanente løsning. Det blev så en kendsgerning onsdag.

Priske blev assistenttræner i klubben i 2011 og har været i klubben siden med undtagelse af en afstikker til FC København fra 2016 til 2017.

Som spiller var han også forbi FCM i slutningen af karrieren. Han brød igennem i AaB og var siden på et langt ophold i udlandet hos klubberne Genk, Portsmouth og Club Brugge.

Nu er han så for første gang permanent cheftræner i en klub. FCM har haft et forrygende efterår i Superligaen og ligger klart i spidsen.

I den seneste runde vandt midtjyderne 4-1 over FC København og udbyggede forspringet til selv samme FCK til syv point i toppen.

Næste opgave er mandagens udekamp mod OB i Superligaen.

/ritzau/

Annonce
Nyheden fra FC Midtjyllands hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];