Annonce
Sport

FC Midtjylland har overtaget før topbrag i Parken

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Målt på både formkurve og point har FC Midtjylland overtaget inden søndagens udekamp mod FC København.

Med syv sejre i sæsonens syv første ligakampe så FC København ud til at have sat kursen mod et sikkert forsvar af DM-guldet tidligt i denne sæson, men to kampe senere ser toppen af dansk klubfodbold ud til at have tippet over til FC Midtjyllands fordel.

Midtjyderne sejrede også flittigt i sæsons første kampe, men spillet var ikke overbevisende og sejrene ikke altid fortjente.

Siden Kenneth Andersen 19. august trak sig som pokalvindernes cheftræner og overlod stafetten til Brian Priske, er tingene gået midtjydernes vej med tre sikre sejre uden at lukke mål ind.

FC Midtjylland har fire point ned til FCK inden søndagens topkamp i Parken, og en midtjysk sejr kan øge afstanden til syv point efter bare ti spillerunder.

Brian Priske påpeger, at formationsskiftet fra 3-5-2 til 4-3-3 har været med til at styrke FC Midtjylland efter trænerskiftet.

- Jeg mente, vi var blevet for låste i 3-5-2, og de fleste modstandere havde læst os. Det har gjort os mere dynamiske, at vi har fjernet en midtstopper.

- Nu er der lidt flere spillere, der skal tage del i det defensive, men i det store hele giver det større frihed, og vi har kreeret flere chancer, siger Brian Priske til Ekstra Bladet.

Hos FC København har man også noteret sig den midtjyske fremgang, samtidig med FCK senest har tabt til både AaB og Hobro i 3F Superligaen.

Viktor Fischer medgiver, at FC Midtjylland aktuelt ligner et lidt stærkere hold end danmarksmestrene.

- Det bliver en rigtig, rigtig svær kamp. Vi skal spille imod det lige nu stærkeste hold i Superligaen, hvis vi skal være helt ærlige.

- De kommer og vil have nok i en uafgjort, men kan også vinde. Det spiller de helt sikkert også efter, siger Viktor Fischer til B.T.

FC Midtjylland må undvære slideren Tim Sparv til opgøret, mens FCK-angriberen Dame N'Doye heller ikke er blevet klar igen efter en skadespause. Desuden har Ståle Solbakken frasorteret rekordindkøbet Pep Biel.

Topkampen begynder søndag aften klokken 18.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce