Annonce
Erhverv

FC Roskilde sælger ørn efter økonomisk nærdødsoplevelse

Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
Klubben FC Roskilde, der foråret blev reddet fra konkurs, har ifølge sn.dk solgt sin ørn, der var dyr i drift.

I foråret var fodboldklubben FC Roskilde, der spiller i 1. division, millimeter fra at gå konkurs. En ny ejer er trådt til og har som noget af det første solgt klubbens ørn, skriver Dagbladet Roskilde.

Havørnen Sigr var købt til at flyve rundt om stadion før kamp for klubben, hvis maskot er netop en ørn.

Men det var dyrt, og klubbens nye ejer, Carsten Salomonsson, har skaffet sig af med den.

- Det var noget af det første, jeg gjorde. Fem gange havde den været hernede, og den kostede 8500 kroner om måneden.

- Hver eneste måned skulle jeg sende 8500 kroner afsted til Nordjylland, for at den kunne sidde deroppe og spise pindsvin, så den fik ondt i maven og ikke kunne komme herned, siger han til Dagbladet Roskilde og fortsætter:

- Det var simpelthen det dummeste. Jeg prøvede at sælge den til Københavns Zoo, men de har masser af ørne, og sådan var det alle steder. Jeg endte med at få den solgt for 5000 kroner - og den havde kostet 65.000 fra ny.

Carsten Salomonsson kom til i FC Roskilde som majoritetsaktionær i slutningen af marts, efter at klubben havde balanceret på randen af konkurs længe.

I 2018 tabte klubben hele sin egenkapital, da den gav et underskud på 6,3 millioner kroner.

Det var hovedsagelig et resultat af, at personaleomkostninger til spillere og ansatte lød på 13,7 millioner kroner - mere end hele omsætningen på 13,2 millioner kroner.

Ved udgangen af 2018 lød klubbens likvider - populært sagt kontantbeholdningen - på 25.394 kroner.

Ud over Carsten Salomonsson trådte også en række nye aktionærer til via gruppen Friends of Roskilde, der ejer lidt over en femtedel af klubben efter redningen.

FC Roskilde endte i sæsonen 2018/19 på 9. pladsen i NordicBet ligaen. Dermed spiller klubben igen i år i ligaen, hvor første kamp er den 26. juli ude mod Viborg.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce