Annonce
Tønder

FC Sydvest forstærker sig med tidligere superligaspiller

Formand for sportsudvalget i FC Sydvest, Flemming Jordt, byder her klubbens seneste "signing", den 24-årige forsvarsspiller og tidligere superligaspiller Morten Beck velkommen i klubben. Privatfoto

Tønder: FC Sydvest i 2. division har netop meddelt, at man har skrevet kontrakt med den 24-årige forsvarsspiller Morten Beck, der oprindeligt kommer fra Skærbæk.

Morten Beck har allerede et imponerende fodbold-cv. Han spillede i den lokale Skærbæk Boldklub, hvor han blev opdaget af U17 træneren Rene Hakala, daværende træner for Haderslev BK. Morten skiftede til denne klub, mens han stadig var U15 spiller, hvor han fik en ungdomskontrakt og i starten af 2014 fik han den ændret til en fuldtidskontrakt.

Morten Beck fik sin superliga debut i efteråret 2013 i en kamp mellem SønderjyskE og Viborg. Herefter blev det til 44 kampe i Superligaen. Da Jacob Michelsen tiltrådte som træner i Sønderjyske gled Morten Beck ud af planerne hos Sønderjyske og han blev udlejet til Horsens i efteråret 2015, der på daværende tidspunkt lå i 1. division. Da hans kontrakt med SønderjyskE udløb med udgangen af 2015 skiftede han til islandske KR Reykjavik. Her har han spillet med stor succes. Han blev kåret som årets spiller i klubben og kom på årets hold i ligaen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce