Annonce
forside

FC Sydvest hentede sæsonens første point i Nordjylland

Nils Neess Priisholm (th) og hans holdkammerater tilkæmpede sig sæsonens første point i Nordjylland. Foto: Flemming Andersen

Lørdag eftermiddag drog FC Sydvest til Vejgaard, i jagten på sæsonens første point. Vejgaard BK har gennem deres første 2 spillerunder formået at tabe og spille en uafgjort, imens sønderjyderne har tabt begge kampe imod henholdsvis Brabrand og Skive IK.

Tønder/Aalborg: FC Sydvest 05 Tønder kom dårligt fra start, da de allerede efter 6 minutters spil kom bagud på et mål lavet af Lasse Lund Storvang. På trods af målet var det dog FC Sydvest, som havde mest boldbesiddelse i første halvleg, og fik kreeret flest chancer.

- Første halvleg gik okay. Det eneste minus ved første halvleg er, at vi kom bagud efter 6 minutter. Det betød, at vi relativt hurtigt skulle kæmpe os tilbage i kampen, siger cheftræner Hans Henrik Andreasen.

FC Sydvest kom ikke lige så godt med i kampens anden halvleg. De kæmpede fortsat videre for at komme tilbage i kampen, og den endte med at bølge lidt frem og tilbage í begge mandskabers farvør. Kampen sluttede dog med, at FC Sydvests midterforsvar Mads Blom fik en finger med i spillet, og udlignede til 1-1 efter godt 93 minutters spil.

- Anden halvleg er ikke rigtigt bestået fra vores side, selvom vi mærkeligt nok scorede til sidst. Det er ikke for at sige, at et point ikke er bedre end nul, så vi er glade for det point, som vi tager med hjem i dag, men måden vi fik det på er vi bestemt ikke glade for, afslutter cheftræner Hans Henrik Andreasen.

Annonce

"Der er mere at arbejde med"

Cheftræner Hans Henrik Andreasen mener også, at der er mere at arbejde videre med.

- Vi skal stå lidt bedre på banen og blive lidt sværere at score imod. Vi kreerer nogle chancer, men igen er vi lidt for uskarpe på den sidste tredjedel. Så det er det, vi skal arbejde videre med, siger cheftræner Hans Henrik Andreasen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

112

Se billederne: Væltet lastbil med skinker forventes fjernet mellem klokken 13 og 14

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce