Annonce
forside

FC Sydvest hentede sæsonens første point i Nordjylland

Nils Neess Priisholm (th) og hans holdkammerater tilkæmpede sig sæsonens første point i Nordjylland. Foto: Flemming Andersen

Lørdag eftermiddag drog FC Sydvest til Vejgaard, i jagten på sæsonens første point. Vejgaard BK har gennem deres første 2 spillerunder formået at tabe og spille en uafgjort, imens sønderjyderne har tabt begge kampe imod henholdsvis Brabrand og Skive IK.

Tønder/Aalborg: FC Sydvest 05 Tønder kom dårligt fra start, da de allerede efter 6 minutters spil kom bagud på et mål lavet af Lasse Lund Storvang. På trods af målet var det dog FC Sydvest, som havde mest boldbesiddelse i første halvleg, og fik kreeret flest chancer.

- Første halvleg gik okay. Det eneste minus ved første halvleg er, at vi kom bagud efter 6 minutter. Det betød, at vi relativt hurtigt skulle kæmpe os tilbage i kampen, siger cheftræner Hans Henrik Andreasen.

FC Sydvest kom ikke lige så godt med i kampens anden halvleg. De kæmpede fortsat videre for at komme tilbage i kampen, og den endte med at bølge lidt frem og tilbage í begge mandskabers farvør. Kampen sluttede dog med, at FC Sydvests midterforsvar Mads Blom fik en finger med i spillet, og udlignede til 1-1 efter godt 93 minutters spil.

- Anden halvleg er ikke rigtigt bestået fra vores side, selvom vi mærkeligt nok scorede til sidst. Det er ikke for at sige, at et point ikke er bedre end nul, så vi er glade for det point, som vi tager med hjem i dag, men måden vi fik det på er vi bestemt ikke glade for, afslutter cheftræner Hans Henrik Andreasen.

Annonce

"Der er mere at arbejde med"

Cheftræner Hans Henrik Andreasen mener også, at der er mere at arbejde videre med.

- Vi skal stå lidt bedre på banen og blive lidt sværere at score imod. Vi kreerer nogle chancer, men igen er vi lidt for uskarpe på den sidste tredjedel. Så det er det, vi skal arbejde videre med, siger cheftræner Hans Henrik Andreasen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce