Annonce
forside

FC Sydvest led sit fjerde nederlag i træk

FC Sydvest fik en lovende start på opgøret mod Tarup-Paarup Idrætsforening fra Odense. Men en skade til Marco Hansen kostede dyrt for FC Sydvest. Foto: Flemming Andersen

FC Sydvest 05 Tønder tog lørdag eftermiddag imod fynske Tarup-Paarup på Bankparken i Tønder. Forud for opgøret var cheftræner Hans Henrik Andreasen meget fokuseret på, at hans mandskab bevarede evnen til at score kampens første mål.

Tønder: FC Sydvest kom godt fra start i lørdagens opgør, og det lykkedes at presse Tarup-Paarup godt. Cirka 10 minutter inde i opgøret blev Marco Hansen spillet fri foran målet, men Tarup-Paarups målmand afværgede muligheden. 38 minutter inde i kampen havde Tarup-Paarup en gylden mulighed for at bringe sig foran, men udebaneholdet sendte bolden over målet. En skade til netop Marco Hansen kostede imidlertid dyrt:

- Vores taktik var at få kanterne sat i scene, og det lykkedes også godt for os i første halvleg. Vi ændrer dog lidt karakter, da Marco bliver skadet, og vi må bare erkende, at han er en vigtig spiller for os. Vi har derefter et større besvær med at tilspille os de store chancer, siger cheftræner Hans Henrik Andreasen.

I anden halvleg var det Tarup-Paarup, der kom ud med størst tro på egne evner. Det afspejlede sig også i spillet. Efter 61 minutter bragte Anders Fønss udebaneholdet foran til stillingen 1-0. Blot 10 minutter lavede FC Sydvests forsvarsspiller Mads Blom en stor fejl, hvorefter han kunne se Tarup-Paarup bringe sig foran til slutresultatet 2-0. FC Sydvest jagtede i kampens sidste 15 minutter en reducering, men det lykkedes ikke for Hans Henrik Andreasens mandskab.

- Jeg står med en følelse af, at når vi spiller på et lavt niveau, så spiller vi ringe. Jeg ærgrer mig meget over, at vi ikke bringer os foran. Det er tungt for drengene, men vi skal have vendt stimen, og det skal jeg bidrage til. Vi må bare erkende, at vi ikke kan vinde, hvis vi ikke holder nullet, og ikke kan score, konstaterer han.

Annonce
Foto: Flemming Andersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];