Annonce
forside

FC Sydvest møder et selvtillidsramt mandskab

FC Sydvest 05 Tønder tager torsdag eftermiddag imod Avarta på hjemmebane. FC Sydvest jagter forsat forårssæsonens første sejr. Cheftræner Jacob Stolberg gjorde det klart, efter sidste uges nederlag, at hans mandskab var hårdt ramt på selvtilliden.

Tønder: FC Sydvest har tidligere i sæsonen mødt Avarta på udebane. Kampen endte med et 3-0 nederlag til det lokale fodboldhold. Cheftræner Jacob Stolberg sagde dengang, at Avarta var flere klasser over FC Sydvest.

Torsdag eftermiddag har mandskabet mulighed for at tage revanche.

- Sidste gang kørte de igennem vores højre side. Jeg forventer, at vi er mere klar denne gang, siger cheftræner Jacob Stolberg.

Avarta har tabt de seneste fire kampe. Det kunne derfor tyde på, at Avarta ligeledes er ramt på selvtilliden. Det er også noget, som Jacob Stolberg har bemærket.

- Avarta er helt klart også ramt på selvtilliden. Det betyder, at vi får bedre muligheder. Vi skal forvente, at det bliver en meget lige kamp. Jeg forventer dog, at Avarta vil have bolden mest. Vi skal derfor være klar på de omstillinger, vi får, samtidig med, at vi skal stå bedre defensivt end hidtil, mener Jacob Stolberg.

FC Sydvest 05 Tønder har været hårdt ramt af skader, karantæner og afbud gennem hele sæsonen, som også er tilfældet i torsdagens kamp.

- Marten og Jonas har karantæne. Mads Blom er forsat på ferie, mens Christian Roost er skadet. Det har givet os nogle udfordringer. Vores u19 spiller Mikkel Ohlsen skal spille på venstre back, mens vi har en højre back, der aldrig har spillet på den position, afslutter Jacob Stolberg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Lokal fotograf bag kameraet i ny komedie

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce