Annonce
forside

FC Sydvest møder et selvtillidsramt mandskab

FC Sydvest 05 Tønder tager torsdag eftermiddag imod Avarta på hjemmebane. FC Sydvest jagter forsat forårssæsonens første sejr. Cheftræner Jacob Stolberg gjorde det klart, efter sidste uges nederlag, at hans mandskab var hårdt ramt på selvtilliden.

Tønder: FC Sydvest har tidligere i sæsonen mødt Avarta på udebane. Kampen endte med et 3-0 nederlag til det lokale fodboldhold. Cheftræner Jacob Stolberg sagde dengang, at Avarta var flere klasser over FC Sydvest.

Torsdag eftermiddag har mandskabet mulighed for at tage revanche.

- Sidste gang kørte de igennem vores højre side. Jeg forventer, at vi er mere klar denne gang, siger cheftræner Jacob Stolberg.

Avarta har tabt de seneste fire kampe. Det kunne derfor tyde på, at Avarta ligeledes er ramt på selvtilliden. Det er også noget, som Jacob Stolberg har bemærket.

- Avarta er helt klart også ramt på selvtilliden. Det betyder, at vi får bedre muligheder. Vi skal forvente, at det bliver en meget lige kamp. Jeg forventer dog, at Avarta vil have bolden mest. Vi skal derfor være klar på de omstillinger, vi får, samtidig med, at vi skal stå bedre defensivt end hidtil, mener Jacob Stolberg.

FC Sydvest 05 Tønder har været hårdt ramt af skader, karantæner og afbud gennem hele sæsonen, som også er tilfældet i torsdagens kamp.

- Marten og Jonas har karantæne. Mads Blom er forsat på ferie, mens Christian Roost er skadet. Det har givet os nogle udfordringer. Vores u19 spiller Mikkel Ohlsen skal spille på venstre back, mens vi har en højre back, der aldrig har spillet på den position, afslutter Jacob Stolberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Annonce