x
Annonce
forside

FC Sydvest præsenterer aftale med SønderjyskE-angriber

Silas Songani er tilbage i FC Sydvest-trøjen fra marts og frem til sommerpausen med hjælp fra to lokale sponsorer. Det er fra venstre mod højre filialchef Tommy Schneidelbach Pedersen fra Sydbank, partnerchef i FC Sydvest, Keen Simonsen og Thorsten Simonsen fra DTL. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

I løbet af efteråret var Silas Songani en fremtrædende spiller i FC Sydvest-truppen. Torsdag kunne det lokale fodboldhold så officielt præsentere en ny aftale med Songani for det kommende halve år.

TØNDER: FC Sydvest 05 har fået en ny lejeaftale på plads med Silas Songani og SønderjyskE. Den zimbabwiske fodboldspiller kommer fra SønderjyskEs superligatrup, og tørnede så sent som i efteråret 2018 også ud for FC Sydvest 05. Det fortsætter han med i den kommende halvdel af sæsonen, for de to parter har givet hinanden håndslag på en aftale, der løber frem til sommerpausen.

Silas Songani bidrog i efteråret med fem mål i ti kampe, og ser nu frem til at fortsætte sit samarbejde med FC Sydvest:

- Jeg ser frem til at arbejde videre med holdet, så jeg er glad for at kunne fortsætte. Som fodboldspiller er det afgørende for mig at få fast spilletid. Det gør jeg her, og jeg kan virkelig godt lide holdet, så derfor har jeg søgt tilbage. De tog godt imod mig, og der er en fin stemning på FC Sydvest - det glæder jeg mig til at fortsætte i, forklarer Silas Songani.

Annonce
Silas Songani håber, at fast spilletid i FC Sydvest 05 kan være vejen tilbage. Ikke mindst også til en fast plads på Zimbabwes landshold, der i øjeblikket er snublende tæt på at kvalificere sig til African Cup of Nations. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Vigtig opgave

FC Sydvest har aktuelt en stor og vigtig opgave foran sig i forårets sæson. Overlevelsen i 2. division skal sikres, og her er Songani tiltænkt en hovedrolle.

- Jeg ser frem til at score nogle mål og forhåbentligt afgøre nogle kampe. Vi skal blive i divisionen - det er målet, lyder det fra Silas Songani.

Lejeaftalen er kommet i stand med opbakning fra Sydbank og DTL, og derfor kan de lokale fodboldfans nu se frem til at se Songani tørne ud for FC Sydvest i det kommende halvår.

Det sker første gang, når der tages hul på fodboldåret 2019 i Tønder den 9. marts. Her kommer Aalborg-klubben Vejgaard på besøg i Bankparken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce