Annonce
forside

FC Sydvest tabte: Bunden er nået

FC Sydvest 05 måtte se sig slået 5-3 i Brabrand og kunne derefter indtage sidste pladsen i den danske 2. division. Arkivfoto: Flemming Andersen

FC Sydvest 05 drog lørdag mod Brabrand for endnu engang at forsøge at få point ind på kontoen. Det så før kampen meget sørgeligt ud for FC Sydvests fremtid i 2. division, og kampen lørdag gjorde intet bedre.

Aarhus/Tønder: FC Sydvest 05 startede mod Brabrand ud - som man har set det et par gange før i sæsonen - med at komme bagud meget tidligt i kampen. Det var Brabrand IF's Kasper Andersen, som fik sat hjemmeholdet foran med 1-0 efter to minutters spil. Der gik ikke lang tid, før Brabrand igen skulle på måltavlen, denne gang var det Lasse Møberg, som fik scoret til 2-0.

- Vi kommer bagud 1-0 efter et minut og 2-0 efter 10 minutter, og allerede der går det op ad bakke, og vi gør det virkelig svært for os selv, siger cheftræner Hans Henrik Andreasen.

De to scoringer havde ikke fået slået FC Sydvest ud, de scorede nemlig til 2-1 efter 26 minutters spil. Det var lejespilleren Silas Songani, som fik sat FC Sydvest tilbage i kampen. Desværre kunne Sydvest ikke holde Brabrand fra igen at komme på tavlen, da Michael Pedersen kunne sætte bolden ind til 3-1, men det mål skulle ikke komme alene, da Marco Hansen fik scoret til 3-2, lige inden dommeren kunne fløjte til pause.

- Vi virkede for første gang i denne her sæson sårbare, vi var for nemme at score imod, og de pressede os virkelig, hvor det kunne gøre ondt, udtaler cheftræner Hans Henrik Andreasen.

Annonce

Sidstepladsen

Da anden halvleg var fløjtet i gang, skulle der ikke gå lang tid, før Brabrand spilleren Michael Pedersen igen kunne komme på måltavlen med en scoring til 4-2. Ikke nok med det skulle det vise sig, at FC Sydvests opgave skulle blive endnu sværere, da anfører Marten Van Ittersum fik et rødt kort i det 64. minut.

Den blev i den grad også sværere, da Brabrands Simon Riis fik sat en scoring ind til 5-2 i det 82. minut. Men den afrikanske Sydvest-angriber Silas Songani var ikke færdig, han fik sat sig som dobbelt målscorer i det 92. minut.

- Rent defensivt er vi dumpet med et brag, fordi vi simpelthen ikke står distancen. Men vores offensiv med Silas, Marco og Oliver får vist nogle farlige kvaliteter, så det er noget, vi skal kigge på senere hen, siger cheftræner Hans Henrik Andreasen.

Kampen sluttede 5-3 til hjemmeholdet Brabrand IF. Det betyder nu, at FC Sydvest er rykket ned på sidstepladsen i den danske 2. division.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Sydjylland

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce