Annonce
forside

FC Sydvest tager på pointjagt i Aarhus

FC Sydvest 05 tager igen kampen op mod Brabrand IF og skal forsøge at få trukket vigtige point med hjem. Arkivfoto: Flemming Andersen

FC Sydvest 05 tager lørdag til Aarhus for at spille mod Brabrand, som ligger stærkt til i toppen af den danske 2. division.

Tønder: FC Sydvest spillede forrige weekend imod den nuværende 2. plads i rækken. Det var Skive IK, som formåede at tage FC Sydvest-spillerne med bukserne nede i de sidste 15 minutter af kampen, hvor de scorede to mål og vandt 2-3 over FC Sydvest 05.

- Det er det samme, som det plejer at være, og det er lidt irriterende, at vi ikke lærer af de kampe, vi taber. Men vi er for dårlige defensivt på en eller anden facon, udtaler cheftræner Hans Henrik Andreasen.

FC Sydvest leverede ellers en fin præstation, men fik nul point.

- Selvfølgelig gør det også noget, at de får to straffespark, men egentlig efter kampen står jeg med en følelse af, at vi lige så godt kunne have fået minimum et point, og det samme mod Kolding og Ringkøbing, siger cheftræner Hans Henrik Andreasen.

Annonce

Muligheder

FC Sydvest drager lørdag mod Aarhus-klubben Brabrand. Holdens første kamp endte med, at Brabrand kunne smutte med de tre point fra Bank Parken. Men FC Sydvest-træneren tror på, at FC Sydvest, som mod de andre tophold, har en lige så stor chance for at kunne tage point med deroppe fra.

- Brabrand har spillet rigtig mange kampe siden sidst, og vi har lært noget, det har de også. Så det bliver en lige så svær kamp som sidst. Men jeg ser stadigvæk de samme muligheder, som vi egentlig også har haft mod de andre tophold, siger cheftræner Hans Henrik Andreasen.

FC Sydvest 05 og Brabrand tager kampen op mod hinanden lørdag klokken 14.00 på Brabrand Stadion.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce