Annonce
forside

FC Sydvest tager på pointjagt i Aarhus

FC Sydvest 05 tager igen kampen op mod Brabrand IF og skal forsøge at få trukket vigtige point med hjem. Arkivfoto: Flemming Andersen

FC Sydvest 05 tager lørdag til Aarhus for at spille mod Brabrand, som ligger stærkt til i toppen af den danske 2. division.

Tønder: FC Sydvest spillede forrige weekend imod den nuværende 2. plads i rækken. Det var Skive IK, som formåede at tage FC Sydvest-spillerne med bukserne nede i de sidste 15 minutter af kampen, hvor de scorede to mål og vandt 2-3 over FC Sydvest 05.

- Det er det samme, som det plejer at være, og det er lidt irriterende, at vi ikke lærer af de kampe, vi taber. Men vi er for dårlige defensivt på en eller anden facon, udtaler cheftræner Hans Henrik Andreasen.

FC Sydvest leverede ellers en fin præstation, men fik nul point.

- Selvfølgelig gør det også noget, at de får to straffespark, men egentlig efter kampen står jeg med en følelse af, at vi lige så godt kunne have fået minimum et point, og det samme mod Kolding og Ringkøbing, siger cheftræner Hans Henrik Andreasen.

Annonce

Muligheder

FC Sydvest drager lørdag mod Aarhus-klubben Brabrand. Holdens første kamp endte med, at Brabrand kunne smutte med de tre point fra Bank Parken. Men FC Sydvest-træneren tror på, at FC Sydvest, som mod de andre tophold, har en lige så stor chance for at kunne tage point med deroppe fra.

- Brabrand har spillet rigtig mange kampe siden sidst, og vi har lært noget, det har de også. Så det bliver en lige så svær kamp som sidst. Men jeg ser stadigvæk de samme muligheder, som vi egentlig også har haft mod de andre tophold, siger cheftræner Hans Henrik Andreasen.

FC Sydvest 05 og Brabrand tager kampen op mod hinanden lørdag klokken 14.00 på Brabrand Stadion.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce