Annonce
Sport

FC Sydvest tog vigtige point i Tønder

Den rutinerede angriber Anders Thomsen, scorer her det afgørende mål til 3-1. Foto: Flemming Andersen
FC Sydvest 05 tog mandag imod Dalum IF i nedrykningsspillet. FC Sydvest tog de meget vigtige tre point, der var en forudsætning, hvis de skal fortsætte i 2. division næste sæson.

FC Sydvest 05 – Dalum (3-1)

Tønder: FC Sydvest kom bagud efter ti minutters spil, men fik hurtigt vendt skuden og scoret tre mål i første halvleg. 3-1 blev resultatet og FC Sydvest kunne derfor tage de tre point med fra Bankparken, da holdet mødte Dalum mandag eftermiddag.

Fra første halvlegs start, kunne man se to mandskaber, som kæmpede for de tre point. Det var FC Sydvest, der kom til de første chancer, men efter ti minutter måtte de alligevel se Dalums Mads Raben sparke udeholdet i front med 0-1.

Selvom Dalum var de første til at bryde isen, var FC Sydvest mest på bolden. Efter 24 minutter gav den positive energi hos hjemmeholdet pote, da Jonas Hansen efter et hjørnespark kunne heade bolden ind bag Dalums målmand og udligne til 1-1.

- Det kan nemt vælte os, det med, at der bliver scoret relativt tidligt, så det havde vi egentlig fokus på. Alligevel laver vi nogle fejl, som gør, at de kommer igennem, men vi holder hovedet koldt og viser, at vi stadig tror på det, siger cheftræner Hans Henrik Andreasen.

Annonce

Generelt over hele kampen synes jeg faktisk vi får tilspillet os chancer, og det er selvfølgelig en cadeau til dem der spiller i dag.

Hans Henrik Andreasen, cheftræner

Hurtige scoringer

33 minutter inde i halvlegen fik en hårdt kæmpende Marco Hansen tildelt et straffespark, som Anders Thomsen fint sparkede ind til 2-1.

Blot to minutter efter, var der igen fart i det offensive FC Sydvest spil, her var det igen Anders Thomsen som stod klar, og sparkede FC Sydvest yderligere foran, til 3-1.

- Generelt over hele kampen synes jeg faktisk vi får tilspillet os chancer, og det er selvfølgelig en cadeau til dem der spiller i dag, fortsætter Hans Henrik Andreasen.

I anden halvleg begyndte Dalum at presse mere på hjemmeholdets forsvar, men desværre for Dalum var det ikke noget, Sydvest ikke kunne håndtere. Trods store chancer i begge ender, kunne ingen af de to mandskaber skubbe bolden over stregen.

Kampen ender 3-1 til FC Sydvest 05. Det gør, at sønderjyderne endnu engang formår at holde sig over nedrykningsstregen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce