Annonce
Tønder

FC Sydvest: Uden forsvarsgeneral mod tophold

FC Sydvests velspillende målmand Kasper Thiedemann kan formentlig se frem til en travl eftermiddag på Bankparken. Mads Blom (hvid trøje nr. 5) må til gengæld følge kampen med topholdet Jammerbugt FC fra sidelinjen. Foto: Flemming Andersen

Førerholdet i 2. division, Jammerbugt FC, stiller lørdag op i Bankparken mod FC Sydvest, der har det svært i rækken. Samtidigt må det lokale hold også undvære en af de bærende defensive kræfter.

TØNDER: Jammerbugt FC har fået en god start på efterårssæsonen. 18 point i otte kampe er det blevet til for nordjyderne, som har to point ned til Kolding IF på anden pladsen. I nordjydernes seneste kamp vandt de overbevisende med cifrene 4-0 over Tarup-Paarup Idrætsforening fra Odense.

- Vi skal ud og møde puljens bedste hold i øjeblikket. Det bliver svært for os at følge med, og Jammerbugt FC har scoret mange mål i de seneste kampe. Jeg er dog ikke i tvivl om, at vi kan drille dem, hvis vi spiller op til vores niveau, siger FC Sydvest-cheftræner Hans Henrik Andreasen.

FC Sydvest 05 Tønder har tabt de seneste to turneringskampe. I lørdagens opgør skal de lokale fodboldhelte forsøge at tilkæmpe sig nogle point i jagten på oprykningsspillet, som holdet er ved at miste kontakt til.

- Vi har sæsonens vigtigste kamp foran os nu. Vi har tabt to kampe i streg, så nu skal vi arbejde på at løse det, lyder det fra Hans Henrik Andreasen.

Annonce

Vi har sæsonens vigtigste kamp foran os nu.

Hans Henrik Andresen, cheftræner, FC Sydvest 05

Forsvarsgeneralen er væk

Netop som FC Sydvest møder rækkens måske mest målfarlige hold, gør det ekstra ondt, at forsvarsgeneral Mads Blom er karantæneramt og derfor må følge lørdagens opgør fra sidelinjen.

- Vi arbejder med at reducere de dumme gule kort, så vi ikke bliver ramt af karantæner så ofte, siger Hans Henrik Andreasen.

Der fløjtes op til kamp i Bankparken lørdag klokken 15.00.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Danmark

I Nordjylland har de flyttet et fyrtårn: Men det er ikke første gang, en fantastisk flytning vækker opsigt

Annonce