Annonce
Sport

FCK-anfører før Dynamo Kiev: En chance kan være nok

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Carlos Zeca har en tro på, at FCK trods spillemæssige udfordringer kan vinde eller tage point i Ukraine.

FC København møder torsdag Dynamo Kiev på udebane i en direkte duel om førstepladsen i gruppespillet i Europa League.

Begge mandskaber har fire point efter de første kampe mod Malmö FF og FC Lugano i gruppe B.

FCK-anfører Carlos Zeca vurderer, at FCK trods nogle knapt så overbevisende præstationer på det seneste er i stand til hente point i den ukrainske hovedstad.

- Vi tager dertil og spiller for at vinde eller i det mindste få point med, siger Zeca.

Midtbanespilleren mener, at FCK skal gøre det bedre end senest, hvor det blev 1-1 ude mod Malmö FF. Her stod det danske mesterhold godt i defensiven, men skabte meget få chancer.

- Vi skal spille bedre, end vi gjorde mod Malmö. Vi skal stå kompakt og ikke lukke mål ind, for jeg er sikker på, at vi mindst får en chance og måske kan vi score på den og vinde.

- Vi skal gøre, som vi gør i alle kampe - forsøge at spille fodbold, gå efter det, skabe chancer og så se, hvad der sker, siger anføreren.

FCK er inde i et hårdt program med kampe i Superligaen, pokalturneringen og Europa League. Derudover optræder en del i truppen på diverse landshold, hvilket har medført ekstra meget rejseri.

Carlos Zeca har for nylig været afsted med det græske landshold.

- Vi spiller med tre dages mellemrum og har også rejser. Flere af os spiller på landshold. Man kan sikkert godt tænke sig til, hvordan det er at være i vores kroppe lige nu.

- Men trænerne gør et fantastisk job med at få spillerne klar, siger Zeca.

FCK indledte gruppe B i Europa League med en hjemmesejr på 1-0 over FC Lugano og fulgte op med 1-1 ude mod Malmö FF. Dynamo Kiev har på eget græs slået svenskerne 1-0 og spillet 0-0 i Schweiz.

Torsdagens opgør i Ukraine sparkes i gang klokken 21.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce