Annonce
Sport

FCK-anfører: Jeg er klar til at forlænge med klubben

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
FCK-anfører Carlos Zeca er glad i FC København, og hvis han og klubben kan blive enige, bliver han gerne.

Carlos Zeca kom til FC København i sommeren 2017 fra den græske klub Panathinaikos, og han har siden bidt sig fast på den centrale midtbane både som profil og anfører.

Den 31-årige græker er glad for at være i hovedstadsklubben, og hvis FCK skulle tilbyde en kontraktforlængelse, takker han gerne ja.

- Hvis klubben vil, og vi kan lave en god aftale, som er god for mig og klubben, vil jeg gerne blive, siger Zeca.

- Jeg føler mig godt tilpas, og jeg føler mig vigtig og ønsket. Jeg kan stadig bidrage meget og hjælpe holdet, så det afhænger af klubben, siger han.

Han har kontrakt til sommeren 2021, og parterne er begyndt at tale om fremtiden.

- Vi har haft et par små møder, men indtil nu er det min agent og klubben, der skal tale sammen. Nu venter vi og ser, hvad der sker, lyder det fra Zeca.

Anføreren er efterhånden en af de FCK-spillere, der har været længst tid i klubben. FCK har hentet mange nye spillere op til denne sæson blandt andet på grund af skader og afgange i sommerens transfervindue.

Zeca forsøger derfor at hjælpe de mange nye spillere ind på holdet.

- Det er ikke så nemt, fordi de kommer fra en anden kultur med en anderledes form for fodbold, og de skal bruge mere tid.

- Overordnet set er vi meget glade for dem, og de arbejder hårdt. De prøver at forstå trænernes idéer, fortæller Zeca.

En af de skadede spillere er angrebsprofilen Dame N'Doye, som har været savnet i angrebet, da også Jonas Wind er langtidsskadet.

N'Doye har i denne uge trænet med de andre spillere, og efter tirsdagens træning fortalte senegaleseren, at det går fremad. Han regner med at være klar til at kunne spille kampe om cirka to uger.

- Jeg synes, at operationen gik godt. Heldigvis var det ikke så voldsom en skade. Jeg arbejder godt med fysioterapeuten, siger N'Doye.

Zeca har spillet 93 kampe og scoret 5 mål for klubben, siden han blev hentet fra Panathinaikos, hvor han også var anfører.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce