Annonce
Sport

FCK-anfører misser græske landskampe med skade

Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

FC Københavns midtbanespiller Carlos Zeca kommer ikke i aktion for Grækenland i de kommende landskampe.

FC Københavns anfører, Carlos Zeca, kommer ikke i aktion for Grækenland i de kommende EM-kvalifikationskampe.

Zeca pådrog sig en skade i FCK's 1-4-nederlag ude til FC Midtjylland i Superligaen søndag aften, og han bliver ikke klar til de kommende landskampe.

Det skriver FCK tirsdag på sin hjemmeside.

Mandag oplyste FCK, at Zeca var rejst med det græske landshold for at blive undersøgt nærmere inden landskampen ude mod Armenien på fredag.

Undersøgelsen skulle afgøre, hvorvidt Zeca kunne spille for Grækenland, der tre dage efter Armenien-kampen skal møde Finland på hjemmebane.

Det blev derefter besluttet, at Zeca skulle forlade den græske landsholdslejr.

- Nu får han nogle hviledage med behandling samt nogle fridage med sin familie, og efter planen kommer han til København på mandag og fortsætter sin genoptræning/træning, skriver FCK.

Zeca havde problemer med sin ene arm i slutningen af søndagens kamp mod FCM, men han spillede trods smerter alligevel kampen til ende.

Københavnerklubben forklarede efter en undersøgelse mandag, at Zeca ikke er ramt af en alvorlig skade.

Grækenland har udspillet sin rolle i forhold til at kvalificere sig til EM i 2020. Landet har kun hentet otte point i otte kampe i gruppe J.

Gruppen toppes af Italien, som allerede er kvalificeret til EM med otte sejre i otte kampe, mens Finland på andenpladsen er meget tæt på en billet til næste års slutrunde.

/ritzau/

Annonce
Læs mere om Zeca på FCK''s hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Kolding For abonnenter

- At lukke en havn... det er sgu da ikke noget, man bare lige gør

Annonce