Annonce
Sport

FCK-dynamo vil lukke ned for tysk kaptajns fiksfakserier

Franck Fife/Ritzau Scanpix
FCK'erne skal markere Røde Stjernes Marko Marin tæt, mener midtbanespilleren Jens Stage.

Røde Stjernes Marko Marin viste i første kamp mod FC København glimt af det talent, der tidligere i karrieren sendte ham forbi storklubber som Borussia Mönchengladbach, Chelsea og Sevilla.

Når returopgøret i Champions League-kvalifikationen tirsdag aften spilles i Parken, skal københavnerne da også være på dupperne for at dæmme op for serbernes tyske kaptajn.

Det mener midtbanespilleren Jens Stage, der stod over for Marin i første møde i Beograd.

- Han er enormt hurtig og rigtig god på bolden. Han er svær at komme tæt på - lidt ligesom Rasmus Falk.

- Man skal ligge tæt på ham og sørge for, at hans fine fiksfakserier laves tilbage i banen. Det er fint nok, at han kan sætte en, så længe han vender sig om og spiller bolden til siden eller bagud, siger Jens Stage.

30-årige Marin kommer til den danske hovedstad med lidt af et cv, der foruden rækken af store klubber tæller 16 landskampe og deltagelse ved VM i 2010.

Men Stage hæfter sig ved, at tyskeren hverken scorede eller lagde op til mål i første møde med FC København.

- Hvis han ikke gør det igen, så er jeg tilfreds. Så må han lave alt det, han vil, inde i midtercirklen, lyder det fra den tidligere AGF'er.

FC København går ind til tirsdagens kamp med et godt resultat i bagagen efter 1-1 i Beograd.

Går FCK videre til playoffrunden i Champions League-kvalifikationen, vil mesterholdet være sikret en plads i et europæisk gruppespil i efteråret.

I sidste sæson deltog Røde Stjerne i den mest prestigefyldte klubturnering, og serberne markerede sig undervejs med en sejr på hjemmebane over Liverpool.

Marin bidrog med et mål og tre oplæg i gruppespillet.

Tyskeren og Røde Stjerne endte dog sidst i en stærk gruppe, der foruden Liverpool og serberne bestod af Paris Saint-Germain og Napoli.

Tirsdagens kamp mod FCK fløjtes i gang klokken 20.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Ansatte er dybt skuffede over lukning af Danfoss-fabrik: Jeg troede fandeme, det var løgn

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark For abonnenter

Smittede patienter: Kirurgs hudlidelse kan have kostet Henrik fra Fanø hans nye hofte

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];