x
Annonce
Sport

FCK har det nemmere på udebane i Europa end i Superligaen

Gleb Garanich/Reuters
FCK får bedre præmisser for at spille en god kamp på udebane i Europa end i Superligaen, siger FCK-profil.

Det går bedre for FC København, når turen går til eksempelvis Beograd eller Kiev end Hobro og Esbjerg.

Annonce

Det kan fans af den forsvarende mesterklub i hvert fald berolige sig med inden torsdagens 16.-delsfinale i Europa League på udebane mod skotske Celtic fra Glasgow.

Her er FCK tvunget til at score og mindst spille uafgjort for at gå videre efter 1-1 i den første kamp i København.

Statistikken viser, at det er københavnerne i stand til. I denne sæson er det blevet til sejre ude over FC Lugano og The New Saints, mens det er blevet til uafgjort ude mod stærke modstandere som Røde Stjerne, Malmö FF og Dynamo Kiev.

Kun udekampen mod Riga FC er blevet tabt, men den havde FCK råd til at tabe med et enkelt mål, da københavnerne havde vundet med to hjemme.

I Superligaen er det blevet til udebanenederlag mod AaB, Hobro, FC Midtjylland, Esbjerg og Brøndby i denne sæson.

FCK-profilen Rasmus Falk er ærgerlig over, at klubben ikke har kunnet tage det høje niveau fra de europæiske kampe med til udekampene i Danmark.

- Der er stor forskel på udekampene i Superligaen og i Europa League. Vores modstandere spiller på to forskellige måder, og i Europa møder vi altid hold, der gerne vil gøre det til en fodboldkamp.

- Vi plejer at blive mødt af et højt tempo, og det plejer vi at være gode til at matche, så vi tilpasser os niveauet. Men vi har ikke været lige så dygtige til at overføre det tempo til Superligaen, siger Rasmus Falk.

Forsvarsspilleren Victor Nelsson forklarer de positive udekampe i Europa med, at FCK har en tendens til at spille endnu mere disciplineret i de europæiske kampe.

- På udebane i Europa har vi en god struktur som hold, for vi står godt på banen og spiller med stor disciplin. Og så har vi været mere kyniske i begge felter i Europa, end vi har været i Superligaen.

- Når alt kommer til alt, burde der ikke være den forskel, for det er jo stadig bare en fodboldkamp, som det handler om at vinde, siger Nelsson.

De gode udebaneresultater i Europa har kendetegnet FCK gennem flere sæsoner, påpeger manager Ståle Solbakken.

I sidste sæson vandt københavnerne blandt andet ude over KuPS, Stjarnan, CSKA Sofia og Bordeaux, mens det blev uafgjort ude mod Slavia Prag og Atalanta samt et nederlag til Zenit i Sankt Petersborg.

De mange positive erfaringer kan københavnerne også bruge torsdag aften, selv om der måtte komme modvind på Celtic Park.

- Selvfølgelig kan vi bruge det konstruktivt, at vi sjældent taber i Europa. Vi ved, at man i europæiske udekampe kommer under pres i perioder, og det skal vi være i stand til at håndtere.

- Vi vil også komme under pres mod Celtic, men vi er ikke ude, bare fordi de scorer først. Så skal vi stadig bare score et mål for at sætte dem under pres. Der ingen grund til at gå i panik, og det har vi været gode til ikke at gøre, siger nordmanden.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce