Annonce
Sport

FCK har forberedt sig på schweizisk kontrakniv

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
FC Lugano er bedre end den aktuelle placering som næstsidst i den schweiziske liga, mener Ståle Solbakken.

FC København åbner torsdag gruppespillet i Europa League mod kriseramte FC Lugano.

Holdet fra det sydlige Schweiz har fået en elendig start på sæsonen i den schweiziske liga, hvor holdet har tabt de seneste fire kampe. Lugano er næstsidst i den hjemlige liga.

Selv om FCK selv har haft en del problemer på det seneste med tre nederlag i træk - de to seneste til AaB og Hobro i Superligaen - så tror træner Ståle Solbakken på et godt resultat i Parken.

- Der er helt sikkert nogen af mine spillere, der synes, at det er nemmere at spille onsdag og torsdag i Parken fremfor i en skov i Hobro.

- Det kan være godt for os at spille en anden turnering. Men der er meget pres på os. Vi vil videre fra gruppen, og hjemmekampene er nøglen til at komme det, siger FCK-træneren.

- Jeg forventer, at vi kommer til at sidde på spillet, men vi skal passe på, at vi ikke bliver ramt af kontrakniven.

- Lugano har nogle gode individuelle spillere. De har et meget større potentiale, end det de har vist, men jeg forventer, at vi på hjemmebane kan sætte dem under tryk i perioder, siger nordmanden.

Solbakken ønsker at se en "balanceret offensiv", som han kalder det.

- Det vigtigste er, at vi ser os selv som en enhed. Det gør, at vi kan skjule, hvis en eller to af vores folk ikke spiller op til deres bedste, siger han.

Med en sejr torsdag over Lugano vil FCK ifølge Ståle Solbakkens kalkule give sig selv gode muligheder i Europa League-gruppen, der også tæller Dynamo Kiev og Malmö FF.

- Vinder vi over Lugano, så har vi tre point, og hvis vi så får en sejr i en af de næste fire kampe, så kan vi sandsynligvis afgøre det i den sidste gruppekamp mod Malmö, vurderer han.

Anfører Carlos Zeca fortæller, at FCK-spillerne har set en del videoklip med Lugano i forberedelsen til åbningskampen i Europa League.

- De ser meget gode ud, og de vil spille fodbold og er gode på kontra. Jeg forventer en svær kamp.

- At de er næstsidst i Schweiz, svarer ikke til kvaliteten på holdet. Det er et godt hold, der vil give os problemer. Hvis vi udfører vores egen plan, så kan vi godt vinde, siger Zeca.

Efter tre nederlag i træk har FCK også selv noget at bevise.

- Vi ved, hvad skal gøre. Vi har gennemgået tingene med trænerne og ved, hvad vi skal. Nu skal vi bare vise det inde på banen, siger FCK-anføreren.

Torsdagens opgør mod FC Lugano spilles klokken 18.55 i Parken.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce