x
Annonce
Sport

FCK henter islandsk stopper tilbage til klubben

Mladen Antonov/Ritzau Scanpix

Den islandske landsholdsspiller Ragnar Sigurdsson vender tilbage til FC København på en kort kontrakt.

FC København opruster med den islandske midtstopper Ragnar Sigurdsson.

FCK og Sigurdsson er blevet enige om en kort aftale, der gælder frem til sommeren 2020.

Dermed vender den islandske forsvarsspiller tilbage til København efter en årrække i russisk og engelsk fodbold.

Sigurdsson kom første gang til FCK i sommeren 2011, hvor han etablerede sig i centerforsvaret og nåede at spille 102 kampe, inden han i januar 2014 blev solgt til russiske FC Krasnodar.

Siden har han spillet for Fulham i England, Rubin Kazan i Rusland og senest FC Rostov, hvor han var anfører, indtil han stoppede i klubben ved årsskiftet.

- Vi får en meget erfaren og stærk forsvarsspiller i Ragnar, siger FCK-træner Ståle Solbakken til klubbens hjemmeside.

Sigurdsson er noteret for 94 landskampe for Island, som han blandt andet repræsenterede ved EM i 2016 samt VM i 2018.

- Da han senest var i klubben, var han en markant profil for os med sin duelstyrke og vindermentalitet, og vi ved, at han virkelig brænder for at spille i København igen.

- Samtidig kender han vores måde at spille fodbold på, han kender klubben, og vi kender ham, forklarer Solbakken.

Nordmanden vil med islændingen sikre mere konkurrence og bredde i centerforsvaret, hvor FCK i perioder ikke har haft mange at vælge imellem.

- Så tager vi til sommer en snak med Ragnar om fremtiden. Han fylder 34 år til sommer, men han har stadig fysikken til topfodbold, og vi glæder os til at have ham i klubben igen, siger træneren.

For Sigurdsson er den korte varighed af kontrakten ikke afgørende.

- Jeg har altid følt, at FCK var min klub, og København blev mit hjem, da jeg var her første gang, så følelsen er for mig som at komme hjem.

- Jeg havde det virkelig godt her, da jeg var har senest, og jeg har stadig mange gode venner i byen, og jeg har altid følt mig respekteret og værdsat af FCK's fans, siger Sigurdsson.

Han var med til at vinde mesterskabet i 2013 med FCK og spille Champions League-gruppespil samme år.

/ritzau/

Nyheden på FCK''s hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Fyrrum udbrændte

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Annonce