Annonce
Sport

FCK lapper angrebshul med uruguayansk frontløber

Anders Kjærbye/ Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix
Den 26-årige angriber Michael Santos er ny mand hos FCK, som har givet ham en kontrakt frem til 2023.

FC København har været et smut i spansk fodbold for at finde afløseren for den skadede angriber Dame N'Doye.

De danske mestre har købt den uruguayanske angriber Michael Santos fri af Malaga, og han tiltræder med øjeblikkelig virkning på en aftale frem til sommeren 2023, meddeler FCK.

Ståle Solbakkens mandskab er blevet hårdt ramt af skader i offensiven, hvor først Dame N'Doye blev meldt ude for resten af efterårssæsonen.

Det satte hurtigt gang i rygterne om, at 26-årige Michael Santos var den mulige erstatning.

Onsdag har FCK så også måttet placere Jonas Wind på skadeslisten. Også han meldes ude i flere måneder.

Dermed er begge FCK's foretrukne angribere i denne sæson ude med længerevarende skader, og Santos skal være med til at lappe det hul, som skaderne har efterladt.

- Vi er ekstremt hårdt ramt med N'Doye og Jonas' alvorlige skader, og det har gjort, at vi har valgt at rykke hurtigt for at sikre mere bredde og kvalitet som supplement til Pieros, Mo (Mohamed Daramy) og Fischer helt fremme, siger Ståle Solbakken i pressemeddelelsen.

Michael Santos kom til Malaga fra hjemlandet i 2016, men han har de to seneste sæsoner været udlejet til henholdsvis Sporting Gijón og Leganés.

Han står desuden noteret for to landskampe for Uruguay.

Skiftet til en mindre liga i Skandinavien skræmmer ham ikke.

- Jeg er meget glad for denne mulighed. FC København er en internationalt kendt klub, som har lavet flotte resultater i de europæiske turneringer gennem mange år. Det er en klub, der spiller med om mesterskabet hver sæson, siger Michael Santos.

- Jeg har hørt masser af godt om klubben og kender selvfølgelig min landsmand Varela. Jeg glæder mig meget til at komme i gang og bidrage til klubbens succes i fremtiden.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Annonce