Annonce
Sport

FCK nedkæmper FCN i fin generalprøve til europæisk brag

Lars Møller/Ritzau Scanpix
FCK fik en god optakt til storkampen mod Malmö FF, da det blev til en 1-0-sejr over FCN i 3F Superligaen.

Med en 1-0-sejr over FC Nordsjælland fik FC København søndag en glimrende generalprøve til torsdagens Europa League-brag mod Malmö FF.

Den svenske klub gæster Telia Parken torsdag aften i gruppespillets sidste runde, hvor ét point er nok til at sende FCK videre i Europa League.

Søndagens sejr betyder samtidig, at FCK i 3F Superligaen blot er fire point efter topholdet FC Midtjylland – i hvert fald for en stund.

I søndagens sene superligakamp møder FCM nemlig Brøndby på udebane, og her kan midtjyderne altså øge forspringet, så det atter er på syv point efter 19 kampe.

Dame N'Doye blev matchvinder i 1-0-sejren mod FCN, der var en ganske jævn affære, hvor FCK dog viste den afgørende skarphed.

Fra kampens start havde begge hold svært ved at sætte sig på spillet, hvilket gav en ujævn åbning med meget skiftende boldbesiddelse.

FCN satsede på hurtige kontrastød, men savnede tydeligvis karantæneramte Mohammed Kudus til at skabe uro i FCK’s bageste kæde.

FCK tog føringen i det 28. minut, da Dame N'Doye var først over en returbold fra FCN-keeper Nicolai Larsen og let kunne score til 1-0 i tomt mål.

Resten af første halvleg bød på løse chancer i begge ender, men både FCK’s Pep Biel og FCN’s Mikkel Rygaard manglede den sidste præcision, da chancen bød sig.

Starten af anden halvleg bød heller ikke på de helt åbne scoringschancer.

FCN's Ibrahim Sadiq fik en stor mulighed i det 68. minut, mens den indskiftede FCK'er Carlo Holse sparkede i sidenettet tre minutter senere.

Værterne pressede godt på i kampens afslutning og skabte chancerne til at få et point, men FCK holdt stand og hentede en kneben, men uhyre vigtig sejr.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Annonce