Annonce
Sport

FCK skriver kontrakt med ny højre back

FC København har hentet den costaricanske højre back Christian Gamboa i norske Frederikstad.

I et forsøg på at udfylde hullet efter højrebacken Zdenek Pospech har FC København mandag aften skrevet kontrakt med den 21-årige costaricaner Christian Gamboa, der er hentet i norske Frederikstad.

Gamboa har underskrevet en fireårig aftale med københavnerne, der efter den seneste sæson sagde farvel til Pospech, som nu spiller i tyske Mainz.

Johnny Thomsen har efter sommerskiftet fra Sønderjyske til FCK været førstevalg på positionen som højre back, men han får altså nu yderligere konkurrence.

- Christian har i sin relativ korte tid i Frederikstad, og trods sine kun 21 år, allerede markeret sig som en af de bedste og mest interessante spillere på positionen i den norske liga, siger sportsdirektør Carsten V. Jensen til FCK's hjemmeside.

- Derfor er det glædeligt, at vi nu kan præsentere Christian og nyde godt af hans kvaliteter de kommende år, siger han.

Gamboa glæder sig til at spille for FCK.

- Jeg ser meget frem til at komme til Nordens største klub. Jeg ved, at der er hård konkurrence om pladserne, men jeg glæder mig til at kæmpe med om spilletid.

- Det er stort skridt for mig at tage, og jeg ser frem til, at jeg kan udvikle mig endnu mere i selskab med de bedste spillere i Norden, siger Gamboa.

I FCK bliver Gamboa holdkammerat med landsmanden Christian Bolanos. Gamboa spiller sin sidste kamp for nordmændene fredag, inden han tiltræder i FCK.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce