Annonce
Sport

FCM går på juleferie med sejr over Horsens

Rilwan Hassan bragte FC Midtjylland foran 1-0, da holdet søndag slog AC Horsens 3-1 inden vinterpausen i Superligaen.

FCM kan gå på juleferie med en god fornemmelse. Ulvene slog søndag Horsens med 3-1 på udebane.

FC Midtjylland slog søndag eftermiddag AC Horsens med 3-1 på udebane i Superligaen, uden at de danske mestre imponerede.

FCM kom planmæssigt foran efter 12 minutter, men mistede herefter grebet om kampen. Trods udligningen til Horsens fik FCM de tre point på en fin anden halvleg.

Med de tre point indtager midtjyderne førstepladsen i ligaen med samme pointantal som FC København, der spiller senere søndag. Horsens ligger nummer otte i ligaens tætte midterfelt efter nederlaget.

Kampen begyndte ganske lige, men der gik ikke længe, før FCM trykkede hjemmeholdet i bund. Det gav pote efter 12 minutter. Paul Onuachu fandt tæt under mål Rilwan Hassan, som glidende sendte bolden i mål.

Kampbilledet ændrede sig ikke som følge af scoringen, men til trods for overtaget vadede FCM ikke ligefrem i chancer.

Til gengæld blev Horsens farligere, som første halvleg skred frem. Efter 35 minutter slog hjemmeholdet kontra, og Oliver Drost udnyttede muligheden til at udligne til 1-1.

Horsens kunne have sluttet første halvleg med en føring, men Michael Lumb manglede skarpheden fem minutter før pausen, da han forsøgte sig.

Skarphed havde til gengæld forsvarsspilleren Alexander Scholz 34 sekunder inde i anden halvleg, da han bragede gæsterne i front med 2-1.

De første ti minutter af anden halvleg bød i det hele taget på store chancer til udeholdet. Paul Onuachu og brasilianske Evander vil formentlig føle, at de burde have øget føringen.

Trods de misbrugte chancer holdt FCM hjemmeholdet ganske godt fra fadet, og modsat første halvleg havde gæsterne bedre styr på duelspillet, hvilket gjorde det svært for Horsens at skabe chancer.

Paul Onuachu lukkede kampen efter 89 minutter med sin scoring, og de to hold har hermed spillet deres sidste kamp i dette efterår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce