Annonce
Sport

FCM-træner følte sig tæt på sejren i Parken

Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
FCK taber sjældent i Parken, men FCM følte, at man havde fortjent sejren i søndagens nullert.

FC Midtjylland kunne med en sejr i Parken mod FC København have åbnet en margin på syv point til mestrene fra hovedstaden, men topbraget endte 0-0.

Hos de gæstende midtjyder var der dog en følelse af, at man godt kunne have fortjent de tre point i en kamp, som bølgede meget frem og tilbage.

- Det er skuffende på baggrund af kampen, at vi ikke fik hentet et resultat. Men når vi ikke kunne score, så er jeg omvendt tilfreds med, at vi fik lukket af og ikke gav ret meget væk, lyder det fra cheftræner Brian Priske.

- Vi skabte de største chancer og havde de største muligheder, men nogle gange får man ikke det resultat, som man gerne ville.

- Min følelse var, at anden halvleg var outstanding af drengene. Der blev arbejdet både defensivt og offensivt.

Nyankomne Emiliano Marcondes fik midtjydernes første chance i kampens start, og han var også skuffet efter kampen.

- Det er jeg i hvert fald som offensivspiller. Vi skulle have scoret, siger Marcondes, som dog kan leve med det ene point.

- I morgen (mandag, red.) kan vi nok godt kigge i spejlet og sige, at vi leverede en god præstation. Vi gjorde, hvad vi kunne, men skulle måske have haft lidt mere kvalitet i de sidste aktioner.

Midtjyderne fastholder altså forspringet på fire point til mestrene, men selv om Brian Priske følte sig tæt på sejren søndag, så forudser han ikke, at FCM kan hægte københavnerne af.

- Styrkeforholdet er meget lige. FCK er stadig et godt hold og har kvalitet over hele linjen. Lige nu har vi et lille forspring, og det skal vi fastholde så længe som muligt, siger han.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce