Annonce
Sport

FCN markerer Copenhagen Pride med speciel trøje

Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
FC Nordsjælland spiller i hvid dragt med regnbuefarvet logo, nummer og navn på ryggen, når OB kommer på besøg.

Når FC Nordsjælland fredag aften spiller på hjemmebane i Superligaen mod OB, optræder Farum-holdet i hvide trøjer, hvor klubbens logo er i regnbuefarver, ligesom numre og navne på ryggen også er regnbuefarvede.

Det oplyser FC Nordsjælland i en pressemeddelelse.

Anledningen er Copenhagen Pride Week, der begynder i hovedstaden onsdag.

Hensigten er at hjælpe budskabet om mangfoldighed på vej og komme nærmere målet om at komme homofobi i dansk fodbold til livs.

FCN-direktør Søren Kristensen fortæller, at det at rumme diversitet og at inkludere alle fra forskellige kulturelle baggrunde er noget af det, der fylder allermest i klubbens arbejde hver dag.

- Vi synes, vi som klub og sport er med til at rykke ved mange ting, men vi skal også være ærlige og erkende, at når det kommer til fodbolden, så er der stadig langt at gå i forhold til ligestilling og accept af alle uanset seksuel overbevisning.

- Vi har et alvorligt problem på og uden for banen, og derfor starter vi med at kigge på os selv, for vi er en del af det problem, siger Søren Kristensen.

Efter kampen vil kampdragten blive givet videre til foreningen Copenhagen Pride, der vil bortauktionere trøjerne, og overskuddet vil blive doneret til Pan Idræt.

I forbindelse med alle weekendens kampe i Superligaen vil Copenhagen Pride blive markeret, da anførerne vil bære regnbuefarvede anførerbind.

Homofobi blev et stort tema i Superligaens forårssæson, da der i forbindelse med flere kampe blev sunget homofobiske sange.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Ansatte er dybt skuffede over lukning af Danfoss-fabrik: Jeg troede fandeme, det var løgn

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark For abonnenter

Smittede patienter: Kirurgs hudlidelse kan have kostet Henrik fra Fanø hans nye hofte

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];