Annonce
Varde

FDF Ansager har 75-års jubilæum

FDF Ansager fejrer den 16. april 75 år som forening. Foto: Privat

Ansager: FDF Ansager kan den 16. april fejre 75-års jubilæum, men på grund af coronarestriktionerne må foreningen desværre ikke fejre det. Det skriver FDF Ansager i en pressemeddelelse.

- Vi skulle jo have inviteret gæster fra nær og fjern til en festlig dag. Vi skulle have hilst på tidligere medlemmer, tanter, kredsledere, ledere og bestyrelsesmedlemmer. Vi skulle have besøg af vores sponsorer, af hele byen og af andre kredse – det skulle være fantastisk, farverigt og festligt, skriver formand Inga Mattiesen  i pressemeddelelsen.

I 1946 blev FDF Ansager stiftet af blandt andet Førstelærer K. Vad Jensen, foreningens første formand, og Smed Christian M. Christensen. FDF var på det tidspunkt kun for drenge. Kæft, trit og retning samt marchøvelser har helt sikkert været på programmet, da forbundet af sine medlemmer krævede at de levede efter ordene: ”Ret ryggen og tal sandhed”.

Annonce
Arkivfoto af FDF-march i Ansager. Foto: Privat

I 1970 blev ”Hytten” på Kanalvej, bygget af frivillige, og i 1989 kom der en tilbygning på, så ”Hytten” fik det udseende, den har i dag.

- FDF Ansager anno 2021 er en helt anden størrelse end i 1946. Vi er 72 medlemmer, hvoraf de 20 er ledere. Vi har stadig en masse på hjertet for børn og unge, men det formidles på en måde, så det forhåbentlig er sjovt for både børn og voksne. Og et godt grin er aldrig i vejen. FDF er et specielt sammenhold, skriver Inga Mattiesen i pressemeddelelsen.

Jubilæumsåret skal udnyttes, og FDF Ansager er ved at få lavet tegninger til en større renovering af hytten med nyt køkken og nye toiletter. Foreningen har selv fået sparet lidt penge sammen, men skal også i gang med at søge diverse fonde.

- Vi kan ikke holde den jubilæumsfest, vi ønskede os. Men vi vil holde os unge og friske, til vi bliver 80. Så knalder vi den fest af, slutter Inga Mattiesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Byggetilladelserne var allerede givet: PFA er tavs om fremtiden for planlagte højhuse i 15 etager

Leder For abonnenter

Det mener JydskeVestkysten om beskæringen af kurser for musikalske talenter

Annonce