Annonce
Sport

Federer jubler efter første sejr over Djokovic i fire år

Tony O''brien/Ritzau Scanpix
Med cifrene 6-4, 6-3 ved gruppekampen i ATP Finals vandt Roger Federer over Novak Djokovic.

Det schweiziske tennisfænomen Roger Fereder var jublende glad, da det for første gang i fire år lykkedes ham at slå den serbiske rival Novak Djokovic.

- Jeg fik det, jeg forventede, og det var en fantastisk følelse i slutningen af kampen. Det kunne man også se på min reaktion, siger Federer efter kampen.

Med cifrene 6-4, 6-3 ved gruppekampen i ATP Finals torsdag var kampen langt fra den drabelig dyst over fem sæt, som de to tennislegender serverede for tilskuerne ved Wimbledon-finalen i sommer.

- Jeg følte fra start, at jeg havde en god rytme ved baglinjen og på serven.

- Jeg vidste, at han ville være i problemer, hvis han ikke spillede fantastisk tennis, sagde 38-årige Federer efter kampen.

Den seks år yngre serber kunne blot lette på hatten for schweizeren, som han spillede mod første gang for 13 år siden.

- Han var den bedste spiller på alle områder.

- Jeg har den dybeste beundring for ham. Det, han stadig viser på banen, er fænomenalt, siger 32-årige Djokovic efter nederlaget.

Med sejren er Roger Federer videre til semifinalen ved sæsonfinalen. Det samme er østrigske Dominic Thiem, der tidligere i turneringen slog Federer.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce