Annonce
Sport

Federer og Zverev sikrer Europa sejren over verdensholdet

Romain Lafabregue/Ritzau Scanpix
Europa besejrede verdensholdet 13-11 i den tredje udgave af tennisturneringen Laver Cup.

For tredje år i træk viste de europæiske tennisstjerner sig stærkere, end dem resten af verden kunne mønstre i holdturneringen Laver Cup.

Tyskeren Alexander Zverev sikrede søndag aften sejren med at slå canadieren Milos Raonic 6-4, 3-6 10-4. Det satte punktum for tre dages tennis i den schweiziske by Geneve.

Europas hold var anført af den svenske tennislegende Björn Borg, mens verdensholdet havde amerikaneren John McEnroe som kaptajn.

De to stod også i spidsen for holdene i de to foregående udgaver i 2017 og 2018.

- Verdensholdet var igen virkelig tæt på, men vi sikrede os de rigtige point og havde måske en anelse held, siger Borg ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Jeg er virkelig stolt af mit hold, spillerne gjorde det virkelig godt. Jeg er en rigtig glad kaptajn.

Selv om turneringen fortsat er ny i tenniskalenderen, havde en række af verdens bedste spillere valgt at svinge forbi Schweiz for at deltage, heriblandt Rafael Nadal og Roger Federer.

Tidligere søndag var verdensholdet foran 11-7 og kunne dermed øjne sin første sejr i turneringens treårige historie.

Det skyldtes blandt andet, at Federer havde tabt en double sammen den græske komet Stefanos Tsitsipas til amerikanerne John Isner og Jack Sock.

Schweizeren tog revanche senere ved at slå Isner i en singlekamp, og så var Europa kun bagud med et enkelt point før den sidste kamp mellem Zverev og Raonic, hvor tre point var på højkant.

Spillerne tog et sæt hver, og opgøret skulle så afgøres i en udvidet tiebreak, som Zverev trak sig sejrrigt ud af.

- Jeg er så stolt af at være kaptajn for det her hold. De kæmpede med alt, hvad de havde. Verdenshold, I er fantastiske, siger John McEnroe.

Næste år afholdes Laver Cup i Boston i USA.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Danmark

I Nordjylland har de flyttet et fyrtårn: Men det er ikke første gang, en fantastisk flytning vækker opsigt

Annonce