Annonce
Sport

Federer slår Djokovic og booker semifinale i London

Stærkt spillende Roger Federer gjorde det af med Novak Djokovic og spillede sig i semifinalen i ATP Finals.

Roger Federer kunne sent torsdag langt om længe lade sig hylde som vinder i en tenniskamp mod Novak Djokovic.

Det skete senest ved ATP Finals i 2015, men fire år senere lykkedes det igen for schweizeren at få en sejr på den indbyrdes statistik.

Det skete igen i ATP Finals, da de to tennisstjerner ramlede sammen i et afgørende gruppemøde om avancement i London fra Bjørn Borg-gruppen.

Roger Federer spillede særdeles stærkt og slog Novak Djokovic 6-4, 6-3, og dermed sikrede Federer sig altså endelig en sejr over Djokovic, der før torsdagens kamp havde vundet de fire forudgående opgør.

I den indbyrdes statistik har Federer nu 23 sejre mod Djokovic' 26 sejre.

Det seneste var den dramatiske Wimbledon-finale denne sommer, da de to tørnede sammen i en kamp, som ifølge mange eksperter ikke fortjente en taber.

Efter 4 timer og 57 minutter måtte Federer i sommer dog til sidst erkende nederlaget. Djokovic vandt med cifrene 7-6, 1-6, 7-6, 4-6, 13-12.

Rollerne var dog byttet om torsdag, og 38-årige Federer spillede sig dermed videre til semifinalen, mens 32-årige Novak Djokovic måtte sande, at han ikke udligner Federers seks sejre i sæsonfinalen denne gang.

Federer brød rent til 2-1, efter at han var lige ved at bryde i serberens første serveparti, og Federer serverede sig så foran 3-1, inden Djokovic reducerede i egen serv.

Federer leverede et imponerende første sæt, selv om det gik slag i slag frem til 5-4, hvor schweizeren igen skulle serve.

Han spillede sig til tre sætbolde, men Federer behøvede kun en enkelt, da han udnyttede den første, og med et rent serveparti tog schweizeren første sæt.

I andet sæt fulgtes stjernerne ad til 2-2, hvor Federer brød og bragte sig foran 3-2.

Foran 5-3 brød Federer igen og rent, og den helt fortjente sejr samt avancementet fra gruppen sammen med Dominic Thiem var en kendsgerning.

Fredag bliver André Agassi-gruppen afgjort.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce